Kamaru Usman öppnar upp som favorit mot Colby Covington

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2019-08-13 00:01

Trots att matchningen mellan den regerande welterviktsmästaren Kamaru “Nigerian Nightmare” Usman och utmanaren Colby ”Chaos” Covington ännu inte är bekräftad så ligger redan de första oddsen inför ’fighten’ ute.

New York eller Las Vegas?

Colby Covington kommer nyligen från en klar seger via enhälligt domslut mot den tidigare mästaren Robbie Lawler och Kamaru Usman har inte gått en match sedan han vann bältet mot Tyron Woodley under årets förta kvartal.

Efter Covingtons senaste match möttes de båda i TV-studion och genomförde då ett av årets mest omtalade ’trash-talks’. Därefter bekräftade UFCs president Dana White att mötet mellan de båda kommer utgöra nästa titelmatch i welterviktsdivisionen. Däremot finns det inget datum spikat för mötet men två potentiella galor som diskuterats är UFC 244, som går av stapeln på ’Madison Sqaure Garden’ i New York den 2 november, samt UFC 245 som äger rum i Las Vegas den 14 december.

Båda vana vid att bära favoritskapet

Covington öppnade upp som underdog och gav inledningsvis hela 3.30 gånger pengarna vid vinst. Favoriten “Nigerian Nightmare” gav då 1.33 gånger pengarna. Sedan oddsen publicerades har dock de både kämparna närmat sig varandra. Covington är fortfarande underdog till 2.50 gånger pengarna och den regerande mästaren ger idag 1.50 gånger pengarna.

Covington och Usman har båda gått ut som favoriter vid 9 av 10 tillfällen, sett till deras senaste 10 matcher i organisationen. Covington förlorade en av de matcher han var tippad att ta hem segern i (mot Warlley Alves) medan Usman än så länge inte har fått känna på en förlust inom organisationen.