Lista: Alexander Gustafssons 3 starkaste insatser i UFC

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-24 00:00

Med bara några få dagar kvar till den med svenska ögon historiska titelmatchen mellan Alexander Gustafsson och Jon Jones så kan det vara bra att påminna oss själva om hur bra ”The Mauler” faktiskt varit i UFC.

Gustafsson fick göra UFC-debut på UFC 105 i november 2009. Då var han bara 22 år gammal. Mycket har hänt och sedan dess har Arbogasonen hunnit gå 13 matcher till.

MMA Betz har listat Gustafssons tre bästa matcher i UFC-karriären.

3.Glover Texeira, UFC Fight Night 109

Matchen mot Texeira är Gustafssons senaste match. Den skedde 28 maj 2017 på hemmaplan i Globen. Även om Texeira hunnit bli till åren så var det här en helt makalös insats. Från start till slut. Gustafsson fick ganska omgående bra flyt i sitt fotarbete och hittade distansen snabbt. Att hans uppercuts är farliga visste vi om men han visar här att han slipat den ännu vassare.

En annan viktig sak att poängtera i den här fighten är det faktum att Alexander valde pressa på för ett avslut trots att han ledde stort på poäng. Vinsten kom nämligen på knockout i den femte och sista ronden.

2.Daniel Cormier, UFC 192

Gustafsson gick in i den här matchen med något sargat självförtroende. Han fick titelchansen mot Cormier 3 oktober 2015 i Houston enbart på grund av brist på andra utmanare. Att han i matchen innan förlorade snöpligt på knockout mot Anthony Johnson innebar att förväntningarna på honom var låga.

Men ack så fel alla hade. Gustafsson levererade en storslagen insats och var oerhört nära att slå ut Cormier tidigt i matchen. Matchen gick till poängräkning och segern tilldelades mästaren Cormier. Även om Gustafsson förlorade på delat domslut så höjdes hans aktier rejält och hyllningarna lät inte vänta på sig.

1.Jon Jones, UFC 165

Att den här matchen är på första plats lär nog ingen bråka om. Gustafsson var inför den titelmatchen i Toronto hösten 2013 en fighter som inte så många experter trodde på. Han hade dessförinnan slagit namn som Shogun Rua och Thiago Silva men saknade det där riktiga genombrottet.

Av den anledningen förväntade sig många att Jones, som fram till dess sett omänsklig ut, skulle krossa Gustafsson. Alla vet att det inte blev riktigt så. Istället var Gustafsson klart steget före i de inledande ronderna, fram tills att han träffades av en kraftfull armbåge och därefter tappade ledningen.

Förlust blev det och precis som mot Cormier blev domslutet delat. Fast mera hyllningar efter en förlust som Alexander fick efter sin prestation har nog ingen sett maken till.

Matchen mellan Jon Jones och Alexander Gustafsson går av stapeln under natten till söndag på T-Mobile Arena i Las Vegas. Klicka här för mer information om galan, UFC 232.

Se fler av våra MMA speltips