3 anledningar till varför det var rätt beslut att flytta UFC 232 till Los Angeles

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-25 00:00

UFC 232 flyttas från T-Mobile Arena i Las Vegas till The Forum i Los Angeles, Kalifornien. Den nyheten kan ingen med MMA-intresse ha missat. Anledningen till flytten beror på ett positivt dopingtest av galans stora affischnamn Jon Jones.

Gjorde UFC rätt som valde att helt byta delstat för att kunna behålla huvudmatchen mellan Jones och Alexander Gustafsson intakt? Det är den stora frågan.

Vi har redan listat fem anledningar till varför UFC istället borde ha plockat bort Jones från eventet och stängt av honom tills vidare. Klicka här för att läsa mer om det.

Nu har turen kommit till att lista tre anledningar till varför UFC tog rätt beslut.

1.Vi får se Jones gå match

Oavsett vad man än tycker om Jones som person och som idrottsman kan man inte hymla om hans kapacitet som fighter. Fansen har redan berövats på hans matcher under senaste åren och det är på tiden att ”den bäste någonsin” får visa upp sig igen. Om UFC hade valt det lätta beslutet och stannat i Nevada så hade Jones inte fått gå match.

2.Gustafsson får sin efterlängtade revansch

Visst, ifall man UFC hade valt att stanna så hade de kunnat ersätta Jones med någon annan fighter. Men det hade i så fall troligen inte gällt om bältet, vilket i sig är tillräckligt ur ett svenskt perspektiv. Det skulle också kunnat resultera i att Gustafsson plockats bort också helt från galan och det tror jag ingen önskade.

Slutligen så innebär flytten till Los Angeles att Gustafsson får en ny chans att bevisa sig mot Jones. Vem vet om han hade fått chansen vid ett senare tillfälle.

3.Experterna kan ha rätt

Enligt USADA och Andy Foster på Kaliforniens idrottskommission så är deras insatta experter överens över det faktum att det positiva testet är en rest från tidigare användning av ämnet turinabol. Mängden som hittades i Jones test var så litet att han omöjligen kan ha dragit någon nytta av det.

Trots att många är skeptiska till det hela, då Jones har visat oaktsamhet tidigare, så kan fallet vara så. Om det senare visar sig att Jones är oskyldig den här gången hade det varit oerhört snöpligt att beröva honom, Gustafsson och fansen på den här matchen.

Se fler av våra MMA speltips