4 anledningar till varför GSP bör möta vinnaren av Khabib Nurmagomedov vs Conor McGregor

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-09-28 00:00

Georges St-Pierre verkar vilja tillbaka in i UFC. Många spekulerar i att den förre mellanvikt- och welterviktsmästaren förbereder sig för en ytterligare division, nämligen lättvikten. Här har du fyra anledningar till varför GSP bör möte vinnaren av Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor på UFC 229 den 6 oktober.

1.Lär bli den största matchen någonsin

Visst, Nate Diaz och Brock Lesnar i all ära. Men ifall Conor McGregor skulle vinna mot Nurmagomedov så är det troligt att en fight mot GSP hade varit den klart lukrativaste matchen i historien. Det är en match mellan två superstjärnor som båda lockar egna fans till mötet. Rekordet på 1,9 miljoner PPV:s kan lätt slås av en sådan match.

2. Vill McGregor eller Nurmagomedov hellre möta Tony Ferguson?

Om inte GSP blir näste man att utmana om bältet så är det troliga att Tony Ferguson kallas upp av UFC. Han var tidigare interim-mästare i divisionen och inplanerad för en match mot just Khabib. Skador satte dock stopp den gången och nu, om Tony, besegrar Anthony Pettis på UFC 229 så är han en given titelutmanare. Till detta hör att Ferguson är en mindre stjärna men kanske tuffare motståndare. Svår match för mindre pengar.

3. Kan ske i catchweight

Det finns stora möjligheter att GSP inte klarar banta ner till lättvikt. Då Conor visat stor vilja att gå upp i vikt och möta större motståndare samtidigt som Nurmagomedov bevisligen haft svårt att klara vikten ett antal gånger så är även detta ett scenario som lockar. En match i 170 pounds är inte helt omöjligt.

4. Den enda matchen som betyder något för GSP

GSP har som tidigare nämnt redan vunnit mästarbältet i två olika divisioner. Han regerade weltervikten under flera år och kom sedan tillbaka efter fyra år för att strypa ut Michael Bisping och erövra mellanvikten. Vad har kanadensaren kvar att bevisa? Ingenting. Då är bara kvar matcher mot riktigt speciellt motstånd – exempelvis Conor eller Khabib.

Missa inte årets bästa kampanj där man får en exklusiv t-shirt samt 100X i odds på Conor samt 60X i odds på Khabib. Den kampanjen får ni inte missa! Läs mer om Conor och Khabib oddsen här.