9 anledningar till varför Conor McGregor är den högst betalde UFC fightern någonsin

Författare: MMABetz

Publicerad: 2017-08-15 00:00

Under alla år har UFC fighters varit underbetalda, de flesta av dem iallafall om man inte räknar in Conor McGregor och Ronda Rousey. Här nedan kommer kommer ni få lite siffror så ni förstår hur underbetalda vissa fighters är i jämförelse med andra sporter och sen kommer ni få lite fakta om varför just Conor McGregor har tjänat alla sina miljoner.

Inom andra proffsorganisationer där det finns spelarfack så är oftast uppdelning mellan organisationen och deras spelare mer rättvis, t.ex så tjänar NBA spelare ca 50% på intäkterna och själva NBA 50%. Inom NFL som är amerikanska fotbollens proffsliga så är uppdelningen 47% till spelarna och inom basbollens MLB den siffran strax under 40%.

Då undrar ni säkert vad den siffran är för UFC? Låt oss räkna och ta UFC 202 som exempel.

Förra augusti så var det UFC 202 där Conor McGregor och Nate Diaz var i main event. Enligt rapporter så såldes det 1,650,000 PPV till den galan. Om vi räknar snällt och säger att alla betalade 50 dollar och inte mer som man brukar göra om man vill ha HD-kvalite så kommer man upp till en summa om 82,5 miljoner dollar. Lägg upp ytterligare ca 7,6 miljoner dollar som de tjänade på entrébiljetterna så hamnar vi på 90,1 miljoner dollar, utan att räkna andra försälningar såsom souvenirer, merchandise och även alla deras sponsorer!!!

Summorna som 24 fighters fick för den galan enligt det som rapporteras var 6.1 miljoner dollar, dvs 6.8% av intäkterna. Jämför nu detta med procenten som delas ut i NBA, NFL och MLB.

Såhär långt måste ni hålla med om att UFC fighters är UNDERBETALDA.

Egentligen är den siffran däruppe fel, egentligen var det 22 fighters som fick dela på 1,1 miljoner dollar, delar man det på 22 fighters så blir det ett medel på ca 50,000 dollar per fighter i genomsnitt och då hade man ändå fighters som Anthony Johnson, Glover Teixeira, Neil Magny och Cody Garbrandt på det kortet.

Resterade 5 miljoner delades av galans 2 huvudpersoner, Conor McGregor som fick 3 miljoner dollar och Nate Diaz som fick 2 miljoner dollar.

McGregor som älskar att skryta säger att han fick totalt 25 miljoner dollar med alla bonusar, det kanske man ska ta med en nypa salt, men vi är ändå säkra att han fick betydligt mer än dem 3 miljonerna och det med all rätt. Om vi nu säger att den summan som Conor säger är sant så har vi en total utbetalning på 28,1 miljoner dollar. Det blir en total utbetalning på ca 31% av intäkterna, fortfarande långt under dem övriga proffsorganisationerna.

Så hur kan och hur har Conor McGregor blivit denna kassamaskin och varför är det just HAN som känner dessa enorma pengar?

Här är några av anledningarna?

1. Han fans, hans irländska landsmän som supportar honom och som följer han överallt i världen. Förmodligen hittar väldigt många av dem också anledningar till att dem avgudar Conor och hittar en ursäkt för att tillbringa en helg i Las Vegas 🙂

2. Hans mun! Det finns få idrottsmän som har talets förmåga som Conor, att skapa hype, dra till sig uppmärksamhet, samtidigt som han har levererat när han sagt något. Det som byggde upp Conor från början var hans rappa tunga.


3.Hans mod att inte vara rädd att ta på sig tuffa utmaningar, även om det är kalkyrerade risker så vågar han ta chansen. Vi har iallafall sett 2 gånger då Conors motståndare blivit skadade någon vecka innan match då han inte haft något problem att ta sig an en ny motståndare, han har t.o.m gått upp en viktklass för att möta en ny motståndare, bara för att hålla sina fans nöjda som har rest hela vägen från Europa för att se han tävla. Sånt gör dig stor och gör så du klättrar.

4. Han är en bra förlorare, accepterar en förlust och kommer tillbaka med mer motivation och hunger, precis som efter hans förlust mot Nate Diaz. Bra förlorare som kan komma tillbaka är stora idrottsmän.

5. Han har en förmåga att vända skit till guld. Tänk er, han var uträknad efter förlusten mot Nate Diaz, folk sa att han är slut och man hittat kryphålet i hans game. Ändå lyckades han hypa upp en ny match mot Nate Diaz som hade rekordförsäljningar, han lyckades vinna den matchen och på toppen av det, så har han skapat ytterligare en hype för en 3:e fight som skulle dra in än mer pengar om dessa 2 herrar skulle mötas igen.

6. Han är ensam superstjärna för tillfället i UFC. Ronda Rousey har ju försvunnit från rampljuset efter hennes senaste brutala förlust. Jon Jones tar sina ”snopp piller” och har varit avstängd för doping tills nyligen då han besegrade Cormier, han måste åter jobba sig upp. Brock Lesnar åkte ju också fast för doping och blev avstängd och han har gått tillbaka till WWE, till den amerikanska fejkbrottningen som följs av miljoner fans. . Så egentligen, vem har UFC förutom Conor McGregor för tillfället? INGEN.

 

7. Han är skicklig vid förhandlingsbordet, vem kommer inte ihåg när han skickade detta tweet när han inte fick som han ville? En tweet som retweetades mer 160,000 gånger och som satte press på UFC att ge mannen det han ville.

8. Tror ni UFC går lottlösa ur det här? Självklart inte. Conor sa en gång i tiden att han ska bli delägare i UFC så småningom, även om han inte är det ännu så styr och ställer han som han vill inom den organisationen, och det är väl självklart när han drar in alla dessa summor åt dem. De har inget att annat val.

9. Tänk er själva, Conor McGregor, en mma-fighter med ett proffsboxnings record på 0-0 lyckas få världens bästa boxare, den obesegrade Floyd Mayweather som har ett record på 49-0, som gått genom alla världens bästa boxare, som besegrade Manny Pacquiao i sin senaste match att vilja möta honom i det som nu ser ut att bli tiderna största event. Det ska inte ens vara möjligt, OM man inte heter Conor McGregor.

Nu till den stora frågan, om nu Conor, mot alla odds vinner mot Floyd Mayweather, vad blir hans nästa steg, vad tar han sikte på då?
Vi har hört rykten att han vill ta över Donald Trumps plats som president i USA. Nu skrattar ni säkert,  tänker han är inte ens amerikan, han är inte ens politiker. Men glöm inte heller, för 4 år sen levde han på socialbidrag, han är inte ens boxare och ska möta världens bästa boxare, han har gjort massor av det omöjliga möjligt och vi säger bara:

INGENTING VERKAR OMÖJLIGT FÖR CONOR McGREGOR.