Anderson Silva: Khabib är bäst

Författare: Tim Tebras

Publicerad: 2018-08-16 00:00

Khabib Nurmagomedov mot Conor McGregor kan mycket väl bli den största UFC-fighten någonsin. Båda är om inte på toppen av sina karriärer så åtminstone mycket nära. De har det också gemensamt att de båda mer eller mindre krossat allt motstånd i oktagonen, på vägen till toppen.

Ryssen är obesegrad i professionell MMA (26-0). McGregor har ett record på 21-3, med endast en förlust de senaste åtta åren. En brottare. En kickboxare. Personlig vendetta. Denna match är inte bara en med den mest klassiska MMA-sättningen någonsin (”striker vs grappler”); den går dessutom mellan två av de absolut bästa någonsin inom respektive epitet.

Khabib är möjligen den mest hänsynslösa brottaren i MMA idag. Dessutom besitter han en tålig haka och fantastisk kondition. Irländaren å sin sida är en knockoutmaskin som avslutat motståndare på löpande band med en fantastisk precision i vänsterhanden.

”The Eagle” har visat upp vissa luckor i sitt försvars- respektive fotarbete, medan McGregor har setts ha problem med hög intensitet i senare ronder och har haft problem med just elitbrottare.

Den av de två som står med bältet runt midjan när UFC 229:s krutrök lagt sig kommer inte bara vara lättviktsmästare fortfarande (Nurmagomedov) / igen (McGregor) utan lär högst sannolikt också toppa ”pound for pound”-rankingen (”P4P”) veckan därpå. Den bäste av dem alla, oavsett viktklass.

Det är mycket som står på spel.

Många är de fighters och övriga MMA-profiler som uttalat sig kring den superhajpade matchen. Nu är det den forne mellanviktsmästaren och långvarige P4P-ettan Anderson Silva, en av sportens stora ikoner, som tagit bladet från munnen.

Brassen, som är mångas kandidat till den bäste genom alla tider, sa följande i en intervju med den amerikanska underhållningssajten Inquisitr:

Khabib is a great fighter. I’m very impressed. Conor is a great fighter. Having a new generation of fighters, especially in the UFC… this is a huge company that’s worked for a long time to get the great fighters in the sport. I think Khabib is the best, here, in this moment

Den dagestanske sambo-mästaren är också oddssättarnas favorit i matchen.