Colby Covington känner sig som ”ett barn på julafton” inför match med Kamaru Usman

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-11-01 09:15

UFC-welterviktaren Colby Covington säger sig vara exalterad inför att få kliva in i oktogonen mot den regerande mästaren i divisionen Kamaru Usman en andra gång. Covington och Usman möts i huvudmatchen under UFC 268, vilken äger rum nu den kommande helgen.

Colby Covington förväntansfull inför andra Kamaru Usman-möte

Den tidigare interim-mästaren och nummer 1 rankade welterviktaren i UFC Colby ”Chaos” Covington (16-2) tycks vara mentalt förberedd på sitt möte med titelhållaren i divisionen Kamaru ”The Nigerian Nightmare” Usman (19-1). Kampen de två emellan kommer äga rum under UFC 268 den kommande helgen, i vilken de två tar scen som huvudmatchen. Covington och Usman har mötts en gång tidigare, det under UFC 245 den 14 december 2019.

Den gången var det ”The Nigerian Nightmare” som via TKO i den femte ronden kunde vandra ut ur oktogonen som segraren, med både sitt bälte som sitt första titelförsvar i hand. För Covington blir helgens sammandrabbning ett ”andra gången gillt”-scenario. Trots att han i deras första möte inte bara led sin blott andra förlust i UFC, utan även fick käken knäckt på kuppen, säger sig 33-åringen vara mycket förväntansfull inför att återigen få stå öga mot öga med Usman i oktogonen. ”Chaos” beskriver hans känslor som att han är ett barn i väntan på julafton.

Jag känner mig som ett litet barn före jul. Jag är så glad att jag äntligen fick det jag har tiggt om och förtjänat. De flesta vill säga att den här matchen inte var konkurrenskraftig första gången vi slogs. Man, jag slog honom flera ronder. Han var tvungen att ta flera fouls och flera timeouts. Jag sparkade honom i levern och de kallade det för ett knäppskott. Jag hade honom på den vingliga gatan med den höga sparken och han fejkar ögonstöt på höger öga när den knappt skrapade vänster öga så vi vet att han är en fruktansvärd skådespelare.

Enligt Covington hör utgången av deras senaste möte under UFC 245 till det förflutna. Efter titelkampen mot Usman under natten till söndagen svensk tid om cirka en vecka är det han som kommer stå som mästaren över divisionen, avslutar Colby.

Det fina är att det nu är ett passerat minne. Nu får vi se hur våra spel utvecklas. Det har gått två år sedan vi började slåss. Han är på ett nytt läger, jag är på ett nytt läger. Jag har ny energi omkring mig, bra tränare… Jag vet bara att detta är mitt öde. Jag kommer att bli UFC:s obestridda mästare, endast på pay-per-view från meckat, Madison Square Garden, den 6 november.

Om Usman bär på samma tillsynes ogenomträngliga självförtroende som Covington, är deras möte under UFC 268 en mycket underhållande kamp att vänta.