Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson – oddsen är släppta!

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2019-09-09 19:26

Khabib Nurmagomedovs segertåg fortsatte i helgen, då den tidigare interimmästaren Dustin Poirier avslutades i matchens tredje rond. Både den obesegrade mästaren såväl som UFC-presidenten Dana White har uttryckligen sagt att Tony Ferguson är näst på tur att gå match för titeln i lättviktsdivisionen.

Blir mötet av den här gången?

Mötet mellan de båda har varit inplanerat vid flera tidigare tillfällen. Tanken var att UFC-stjärnorna skulle mötas för första gången i slutet av 2015. Den gången tvingades Nurmagomedov dra sig ur matchen, till följd av en revbensskada.

Året därpå försökte världens största MMA-organisation återigen boka in mötet, den här gången till UFC Tampa. Även denna match ställdes in på grund av skadebekymmer, då Ferguson hade vätska/blod i sina lungor.

Under de sista dagarna av 2016 började rykten florera om ett tredje försök att få till matchen. I samband med detta avslöjade White att UFC hade svårt att få Fergusons kontrakt påskrivet. Amerikanen krävde nämligen exakt samma lön som Nurmagomedov, trots att det redan fanns ett framförhandlat kontrakt med organisationen. Detta fick den nuvarande mästaren att erbjuda 200 000 dollar extra till Ferguson, direkt från ryssens egen plånbok.

I januari 2017 bokades mötet in officiellt för UFC 209. Eftersom den dåvarande mästaren Conor McGregor var upptagen med sina förberedelser inför boxningsmatchen mot Floyd Mayweather skulle interimbältet i divisionen stå på spel. Den här gången var det återigen Nurmagomedov som inte lyckades upprätthålla avtalet. Till följd av problem med viktminskningen tvingades den obesegrade ’fightern’ dra sig ur, något som fick UFC-presidenten att ryta ifrån.

They went rogue and went out and did their own thing. Had they done this thing the right way, the fight probably could have been saved.

I januari förra året försökte UFC för fjärde gången få till mötet, planen var att drabbningen skulle äga rum under UFC 223 i Brooklyn. I samband med en medieintervju drar Ferguson på sig en kollateralligamentskada i sitt ena knä och tvingades ställa in matchen.

Mästaren öppnar upp som favorit

Mötet är officiellt inte inplanerat från UFCs sida men det hindrar inte oddsskaparna  från att släppa de initiala oddsen för mötet. Den regerande mästaren öppnar upp som en relativt stor favorit mot utmanaren. Ett spel på Nurmagomedov skulle idag ge 1.33 gånger insatsen tillbaka medan Ferguson ger 3.50 gånger pengarna  tillbaka som vinnare.  Detta enligt ’Best Fight Odds’.