Kamaru Usman favorit inför en potentiell match mot Conor McGregor

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2020-05-26 00:41

Vem Conor McGregor bör, eller kommer, ställas mot härnäst är en ständig diskussionsfråga inom MMA-världen. Nu har oddsen släppts inför en potentiell match med UFCs welterviktsmästare.

”Inga nedtagningar under matchens första ronder”

McGregor har tidigare erhållit bältet i UFCs divisioner för fjädervikt och lättvikt. Sedan UFC-debuten har irländare gått tre matcher i divisionen för weltervikt, där Kamaru Usman är regerande mästare. Under gårdagen gick Usmans manager, Ali Abdelaziz, ut på ’Twitter’ för att erbjuda McGregor en titelmatch. Enligt Abdelaziz har Usman lovat att hålla den eventuella matchen stående, under drabbningens två första ronder

It looks like #1 contender wants to fight Nate Diaz now . Good for him
@TheNotoriousMMA hey you want a title shot ? Come to daddy @USMAN84kg
will give you one and he promise first 2 rounds without takedowns only slaps 😂

McGregor kommer senast från en vinst över Donald ”Cowboy” Cerrone. Usman gick sin senaste match i samband med UFC 245. Då besegrade Colby Covington, via slag i matchens femte rond.

Usman tydlig favorit enligt oddsmakarna

Trots att det inte finns någon officiell information om en potentiell match från UFCs sida, har oddsmakarna redan skridit till verket.

Enligt ’BestFightOdds’ visar öppningslinjerna på en fördel till den regerande mästaren. Ett rakt vinnarspel på Usman ger i dagsläget 1.44 gånger pengarna tillbaka. Ett motsvarande spel på den tidigare dubbelmästaren ger 275 kronor tillbaka på en spelade hundralapp.

McGregor har klivit in som ’underdog’ i två av hans tidigare UFC-matcher och har gått vinnande ur en av dessa drabbningar.