Från socialbidrag till miljardär, 4 år av Conor McGregors liv i siffror.

Författare: MMABetz

Publicerad: 2017-08-11 00:00

Conor McGregor behövde mindre än fyra år för att erövra Ultimate Fighting Championship (UFC) och bli den största stjärnan inom kampsportsvärlden. Nu har den 29-årige irländaren fortsatt sin erövring till att gå från MMA till boxning, även om det är bara för en fight.

McGregor kommer att hänga upp sina MMA-handskar tillfälligt för att göra sin professionella boxningsdebut mot en av världens genom tiderna bästa boxare Floyd Mayweather i en lukrativ superkamp den 26 augusti på T-Mobile Arena i Las Vegas.

Det är inte utan anledning att Conor ger sig in i boxningsvälden utan det är med avtal om miljarder i inkomst och en status som en superstjärna där han kommer kunna säkra framtiden för sig själv och och sin familj att bli ekonomiskt oberoende OM han lyckas vinna över den obesegrade Mayweather, en världsmästare i fem divisioner och med segrar över boxningsstjärnor som Oscar De La Hoya, Saul ”Canelo” Alvarez, Manny Pacquiao, Shane Mosley , Juan Manuel Marquez och Ricky Hatton.
McGregor senaste fight gick under UFC 205 då han vann lättviktstiteln på Madision Square Garden mot Eddie Alvarez den 12 november 2016.

Nedan följer lite info om hur han på 4 år gått från att vara socialbidragstagare till en av världens största idrottsstjärnor och tjänat över en miljard kronor i inkomst.

0:Professionella boxning matcher på McGregors CV innan hans fight mot obesegrade Mayweather, som har ett perfekt rekord på 49-0.

8: McGregors ålder när Mayweather vann brons vid 1996 års OS i Atlanta. När McGregor gjorde sin MMA debut i mars 2008 var Mayweather redan 39-0 som en pro boxare.

637: Dagar då McGregor har innehaft UFC:s mästarbälte när han klättrar in i ringen mot Mayweather. Anmärkningsvärt är att Conor var mästare i 2 viktklasser i UFC UTAN att försvara bältena någon gång, alltså inget titelförsvar. Fjäderviktsbältet har han fråntagits och lättviktsbältet har han sagt att han ska försvara innan 2017 är slut.

20.427: Fans som bevittnade hans historiska seger över Alvarez vid UFC 205, där han blev den första fightern som någonsin hållit Ultimate Fighting Championship titlar i två viktklasser samtidigt.

12: Knockdowns landade inuti oktagonen av Conor, per FightMetric. Det ger McGregor en delad sjätteplats tillsammans med Junior Dos Santos för alla aktiva fighters, före på listan är, Anderson Silva (18), Donald Cerrone (14), Thiago Alves (13), Lyoto Machida (13) och Mauricio Rua (13).

13: Antalet motstånder som Conor avslutat i den första ronden. Av de har 4 motståndare avslutats inom 13, 16, 66 och 67 sekunder. Imponerande!

9: Antalet bonusar som han har fått i UFC. McGregor har tilldelats 6 bonusar för ”Night Performance” , 1 ”Knockout of the Night” -bonus och 2 ”Fight of the Night” -bonusar. Totalt handlar det om en extra inkomst på: $ 460,000.

34: Enligt Forbes siffran på McGregors förmögenhet just nu, miljoner och i dollar, tål att jämföras med Mayweathers som enligt Forbes har en förmögenhet på 340 miljoner dollar, alltså 10x gånger mer.

3: Antal gånger SBG Irland fightern har förlorat på submission. Nate Diaz, Joseph Duffy och Artemij Sitenkov är killarna som har kunnat besegra Conor.

85.7: Procentandelen av McGregors vinster som kommit via knockout.

25: Antal timmar Conor fick göra samhällstjänst efter flaskincidenten innan matchen mot Nate Diaz.

6,475,000: Sålda UFC pay-per-views med McGregor när han varit i ett main-event eller Co-main event, enligt olika rapporter och uppskattningar.

.751:  Den adderande vinstprocenten för de nio männen McGregor har besegrat – Alvarez, Diaz, Aldo, Chad Mendes, Dennis Siver, Dustin Poirier, Diego Brandao, Max Holloway och Marcus Brimage – sedan han gick med i UFC i april 2013 .

5,82: Träffade slag per minut i UFC. I UFC:s historia har endast Leslie Smith (7.56), Joanna Jedrzejczyk (6.87), Nikita Krylov (6.55), Cain Velasquez (6.49), Joanne Calderwood (6.28), Jessica Andrade (6.09) och Thomas Almeida (6.00) högre slagfrekvens än McGregor.

10,000,000: Sägs vara summan Conor McGregor får för att signa upp sig för 18 månader med bettingbolaget Betsafe. Och den summan är i dollar, inte i kronor.

1.000.000.000: Summan i kronor det sägs att Conor kommer tjäna på denna fight, inklusive sponsoravtal och fight gage.

50: Oddset Betsafe ger om Conor MacGregor vinner mot Mayweather den 26 augusti, 50X pengarna.

Dessutom, lägg ett spel på Conor Mcgregor hos Betsafe och ni har även chans att vinna deras NOTORIOUS VIP HELG!

✔ Två biljetter till fighten mellan Conor McGregor mot Floyd Mayweather den 26:e augusti
✔ 2 nätters VIP-vistelse för två på det lyxiga hotellet Bellagio
✔ Flyg till Las Vegas med Conor McGregor’s privatjet.

Delta i tävlingen här >>