Khamzat Chimaev genomgår operation, lovar ”krossa” nästa motståndare

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-12-06 11:30

UFC-svensken Khamzat Chimaev har en operation planerad för en ledskada i handen. Ingreppet skall äga rum inom en till två veckor. När han väl är redo att återvända till oktogonen, lovar han att krossa sin nästa motståndare.

Chimaev måste operera handen

I dagsläget är Khamzat ”Borz” Chimaev (13-0) utan tvekan den mest högprofilerade svensken i UFC. 29-åringen har hittills lagt sju matcher bakom sig under sin karriär i organisationen. Alla har slutat i en seger för Chimaev, som även funnit avslutet i fem av de sju kamperna. Han inledde sin nuvarande sejour i UFC som welterviktare, dock har han i allt större mån antagit sig statusen i mellanviktsdivisionen.

Det är även i mellanvikt som Khamzat har sin UFC-rankning. Han ligger idag ett steg över en annan svensk i Jack ”The Joker” Hermansson (23-8) på en plats nummer 9. I hans senaste kamp ställdes Chimaev mot ett svårt motstånd i den forne welterviktsmästaren Kamaru ”The Nigerian Nightmare” Usman (20-4).

Usman, som gjorde sin mellanviktsdebut i och med kampen, lyckades ta svensken hela vägen genom alla tre ronder. Väl där kunde dock Chimaev fira en seger via majoritetsbeslut och således bestå som obesegrad som professionell MMA-utövare.

Det har diskuterats mycket kring vem som blir nästa man att möta Chimaev i oktogonen. Han har själv varit aktiv på bland annat sociala medier i jakten på en motståndare. En av de som han säger sig vara intresserad av att gå en kamp med är den nyligen krönte lätta tungviktsmästaren Alex ”Poata” Pereira (9-2). Chimaev har även tidigare utmanat Pereira när denne var mästare i mellanviktsdivisionen.

Kommer ”krossa” nästa motståndare

Innan en ny match kommer på tal, måste Chimaev dock genomgå en operation. Det här avslöjar han själv via den sociala medieplattformen Instagram. Under en Live-session beskriver svensken hur han behöver göra ett kirurgiskt ingrepp på sin hand.

Detta då han skall ha lidit en ledskada. Chimaev fortsätter och beskriver hur operationen förväntas ske inom en till två veckor. När han återhämtat sig följande operationen, lovar han att krossa sin nästa motståndare.

I’m gonna do a surgery, operation, in one-two weeks. After that, do the recovery, come back, smash somebody.

Det är som nämnt oklart vem Chimaev kommer ställas mot härnäst. Det troliga är dock att svensken kommer fortsätta sin klättring i rankningen med en kamp mot en motståndare över honom. Det finns idag ett antal namn i mellanviktsdivisionens topp10 rankning som i dagsläget saknar en matchning. Möjligen kommer Chimaev kunna finna sin nästa motståndare bland de namnen.