Tony Ferguson utmanar Conor McGregor till en kamp

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-10-22 21:04

UFC-veteranen och tidigare interim-titelhållaren i lättviktsdivisionen Tony Ferguson har utmanat Conor McGregor till en match i oktogonen. McGregor och Ferguson har aldrig tidigare möts på canvasen, trots att de båda tillhörde eliten av lättviktsdivisionen under ett par år.

Tony Ferguson vill möta Conor McGregor

Det är hög tid för Tony ”El Cucuy” Ferguson (25-6) att få sig en vinst i oktogonen. Den nu 37-årige amerikanen fick se en vinstsvit på tolv raka matcher brytas när han förlorade mot Justin ”The Highlight” Gaethje (22-3) under UFC 245 i maj förra året. Därefter följde ytterligare två nederlag, när Fergusons storhetstid i organisationen tycktes sina bort alltmer med varje droppe blod som föll sipprade ut ur veteranen.

”El Cucuy” själv har dock inte givit upp hoppet om att åter en gång få stå som segraren i en UFC-match. Hans senaste mål tycks vara den omsusade och ständiga orosmolnet i den irländske superstjärnan ”Notorious” Conor McGregor (22-6). Genom två inlägg på Twitter gjorde Ferguson det klart att han önskar ställa sig i oktogonen mitt emot McGregor.

Where you at McNugget?! Time to ”turtle up” motherfuckers. Glad most of you got the memo.

Enligt Ferugson, skall de två slagskämparna ha ouppklarade affärer med varandra.

Det finns en god dos av reson i Fergusons utmaning. De båda har lidit ett antal förluster på raken, och ingen av dem tycks vara i sin bästa form i dagsläget. Möjligen kan en ny utmaning för både Ferguson som McGregor vara rätt melodi för att minst en av dem skall återfinna vinstformen. Vad som sker framöver med en potentiell Ferguson vs. McGregor-matchning återstår att se. Vad som dock står klart är att ”El Cucuy” siktar på att komma tillbaka med stormkliv in i oktogonen.