UFC Dublin ställs in: ”Återvänder inom en snar framtid”

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2020-06-25 09:11

Många hade nog redan gett upp hoppet om en UFC-besök till Irland, under sensommaren eller hösten, men nu är det officiellt från organisationens sida. Ett besök och en gala var inplanerat till den 15 augusti, men pandemin sätter stopp.

Förbud mot folksamlingar över 5000 personer

Den pågående krisen med COVID-19 har satt käppar i hjulen för de flesta MMA-organisationerna runt om i världen. Utövare har haft svårt att träna och arrangörer har förbjudits att arrangera galor. UFC är en av få organisationer som lyckats anpassa sin verksamhet efter den nuvarande situationen men något besök till Irland kommer det inte bli, inom den närmaste framtiden. Det meddelade organisationen via sin hemsida under gårdagen. Samtidigt meddelade UFC att man ser fram emot att återvända snart.

Due to current government restrictions on public gatherings in the Republic of Ireland, UFC Dublin originally scheduled for August 15th will not take place as planned at the 3Arena.

UFC looks forward to returning with an event in the near future

I Sverige är det i nuläget förbjudet att samlas i grupper mer än 50 personer, Irlands restriktioner ser något annorlunda ut. Under den pågående pandemin har landets regering infört ett förbud för folksamlingar över 5000 personer. Förbudet förväntas fortgå till, åtminstone, mitten av september. Därför är det oklart när och om UFCs kommer kunna återvända till ön innan årets slut.

I skrivandes stund finns endast två ’fighters’ i UFCs stall, som representerar det gröna landet. Joseph Duffy och den tidigare dubbelmästaren Conor McGregor. I våras meddelade dock McGregor att han har pensionerat sig från sporten.