Speltips: Ben Askren är en dålig matchup för Jorge Masvidal

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-07-04 00:00

UFC 239 är galan som alla väntat på. På lördag är det dags när två titelmatcher och flera andra stjärnmöten ska avgöras på T-Mobile Arena i Las Vegas, USA.

Ett sådant stjärnmöte är den i weltervikt mellan Ben Askren och Jorge Masvidal. Två väldigt karismatiska fighters som med seger på lördag kan avancera till en titelmatch mot mästaren Kamaru Usman.

Har ett record på 19-0

Tittar man på Askrens record så kan man inte bli annat än fascinerad. 34-åringen har nämligen vunnit 19 matcher och inte förlorat en ynka gång som proffs. Efter många år i andra organisationer slöt UFC ett efterlängtat kontrakt med Askren i fjol. Debuten kom i mars när han ströp ut Robbie Lawler i första ronden. Men riktigt så rent var det inte. Många hävdade att Lawler inte hade slocknat och att domaren gjorde fel som bröt.

ATT-fightern Masvidal var under väldigt lång tid en fighter som surfade på gränsen till de allra bästa. Alla instämmer med att det är en väldigt kapabel fighter men Masvidal kunde aldrig riktigt slå igenom på allvar. Så var i alla fall fallet fram till hans senaste match för tre månader sedan då han tokknockade Darren Till i London.

Kan Masvidal försvara nedtagningarna?

Askren är en extremt skicklig brottare och har i alla sina matcher ett enda mål och det är att krympa avståndet till sin motståndare och börja brottas. Det är så han vunnit alla sina matcher. Masvidal är å andra sidan en betydligt mer komplett fighter som behärskar alla områden.

Frågan man bör ställa sig är 1. Kan Masvidal försvara nedtagningarna och/eller ta sig upp? och 2. Kan han hota Askren mellan alla brottningssekvenser?

Vi har sett att Askren går att skaka, kolla bara tillbaka på hans fight mot Lawler, men enligt oss har inte Masvidal rätt egenskaper för detta. Masvidal är inte känd för att vara explosiv utan mer av en kontringsfighter och tekniker. Mot Askren kommer han dock inte ha tid till några finesser.

Så slutar det

Vår uppfattning är att Askren kommer att kunna plocka ner Masvidal med lätthet och även om Masvidal lyckas resa på sig så lär Askren göra om det gång efter gång. Lägg till det faktum att Masvidal är en lättviktare i grunden och inte har några fysiska övertag storleksmässigt.

Vårt tips är att Askren vinner på lördag!

Unibet erbjuder Askren till 1.44 medan Masvidal ger 2.70

Betfair erbjuder Askren till 1.35 medan Masvidal ger 2.80

888 erbjuder Askren till 1.44 medan Masvidal ger 2.70

Betway erbjuder Askren till 1.44 medan Masvidal ger 2.62

Superkampanj hos Betfair! Riskfritt spel på 450 kronor!
Ta del av kampanjen här

Se fler av våra MMA speltips