Speltips: Jon Jones är överlägsen – vinner mot Thiago Santos

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-07-06 00:00

Då har det återigen blivit dags för UFC 239 och titelmatch i lätt tungvikt. Galans stora attraktion är mästaren Jon Jones som den här gången ska försvara sitt bälte mot brassen Thiago Santos.

Man kan ha vilka åsikter man än vill om Jones men ingen kan hävda något annat än att det är i särklass den mest dominanta mästaren någonsin. Att folk fortfarande pratar om hans jämna första match mot Alexander Gustafsson för sex år sedan är ett kvitto på detta. Jones vet inte hur man förlorar.

Tredje matchen på kort tid

Den 31-årige ”Bones” vill vara aktiv och matchen i helgen blir hans tredje sedan december förra året. Han vann återigen bältet mot ”The Mauler” på UFC 232 och följde sedan upp det med en dominant vinst mot Anthony Smith tidigare i mars.

Motståndaren Santos har inte många som tror på honom i den här matchen. Brassen tävlade under många år i mellanvikt men valde ganska nyligen ta klivet upp till lätt tungvikt där han radat upp tre KO-vinster. Men det är inte divisionens bäste utmanare, utan anledningen till att han har fått en titelchans beror på att Jones redan rensat hela viktklassen.

Behöver träffa rent

Enligt många är den enda vägen till seger mot Jones att knocka honom med en ren träff. Rent tekniskt finns det inte någon som kan matcha honom just nu. Och knocka folk kan faktiskt Santos. 35-åringen har vunnit på knockout hela 15 gånger och är på så sätt alltid ett hot.

Men vi har sett den här typen av fighters tävla mot Jones tidigare. Det slutar alltid med att Jones utropas till vinnare. I den här fighten kommer Jones hålla sig på avstånd, störa och vid behov plocka ner Santos och förmodligen dra ut honom via submission.

Vårt tips är att Jones vinner den här fighten!

Unibet erbjuder Jones till 1.16 medan Santos ger 5.40

Betfair erbjuder Jones till 1.09 medan Santos ger 5.50

888 erbjuder Jones till 1.28 medan Santos ger 5.40

Betway erbjuder Jones till 1.15 medan Santos ger 5.00

Superkampanj hos Betfair! Riskfritt spel på 450 kronor!
Ta del av kampanjen här

Se fler av våra MMA speltips