UFC 241: Matchkort och sändningstider

Författare: Ralph Nordahl

Publicerad: 2019-08-17 14:26

Inatt går ännu en supergala av stapeln i Anaheim, Kalifornien. I UFC 241:s main event får vi se tungviktsmästaren Daniel Cormier möta den tidigare mästaren Stipe Miocic.

Cormier (22-1) besegrade den dåvarande mästaren Miocic i juli förra året och blev då den blott andre att någonsin vara UFC-mästare i  två viktklasser samtidigt.  Cormier lyckades knocka Miocic med en armbåge i andra ronden. Sedan dess har Cormier försvarat titeln mot Derrick Lewis som han besegrade via TKO i november. Efter det har det talats om en match mot Brock Lesnar som dock inte blir av.

Cormier har sagt att han snart kommer att lägga handskarna på hyllan och att detta kan bli hans sista match.

Miocic (18-3) har vi inte sett fightas sedan hans förra möte med Cormier. Innan han förlorade titeln var han dominant i viktklassen och knockade utmanarna Alistair Overeem (KO) och Junior Dos Santos (TKO) i första ronden.  Det sista lyckade försvaret var mot Francis Ngannou som han dominerade i fem-ronder. Tungviktsmästare blev han 2016 där han avslutade Fabricio Werdum i första ronden.

Matchen kommer nog inte avslutas i första ronden, det kan till och med bli en domslutsseger. Men det är också hakan och sättet att hitta in till sin distans som kommer bli nyckeln för Cormier.

Vinnare: Cormier via knockout (3.50) eller domslut (5.00).

Spela hos 10Bet

 

Underhållande co-main event: Nate Diaz  Anthony Pettis

I galans co-main event kommer vi få se den populäre fightern Nate Diaz återvända till oktagonen efter 3 års frånvaro mot Anthony Pettis . Senaste matcherna gick Diaz (19-11) 2016 mot Conor McGregor där båda matcherna slog PPV-rekordet. Den första matchen vann Diaz via submission men i den senaste förlorade han via enhälligt domslut.

Pettis (22-8) har bjudit på stor underhållning i sina senaste matcher. Den forne lättviktsmästaren besegrade sedan Stephen Thompson via en spektakulär superman-punch. Förra året vann över Michael Chiesa via submission och under hösten gick han en av årets mest underhållande matcher mot Tony Ferguson där han var nära att avsluta denne men fick bryta matchen på grund av en bruten hand.

Diaz är en bättre boxare än Pettis och kommer in med volym snarare än kraft och hans kondition gör att slagen i första ronden tar lika hårt som de gör i sista. Pettis stil är mer varierande och mycket baseras också på hans sparkar. Vi har sett i tidigare matcher att Diaz inte brytt sig om att blocka bensparkar och detta kan bli en faktor i matchen. Det som talar för Diaz är egentligen hans don’t-give-a-fuck-mentalitet, även om han haft ett uppehåll har han tränat som vanligt och är dessutom svår att avsluta. Han har också en tendens att hela tiden pressa och vara upp i ansiket på sin motståndare, vilket varit en av Pettis svagheter.

Vinnare: Diaz via submission (10.00) eller domslut (2.50)

Hatmatch mellan Romero och Costa

På huvudkortet får vi se en hatmatch mellan Yoel Romero och Paulo Costa. Mellanviktarna har hävdat den andre är dopad där båda herrarna till slut friats under sina utredningar.

Yoel Romero (13-3) går sin första match detta år efter att sedan 2017 haft 1-2 i facit. Tvbå gånger har han mött mellanviktsmästaren Robert Whittaker men förlorat via enhälligt domslut. Hans enda seger var mot ex-mästaren Luke Rockhold som Romero knockade.

Paulo Costa (12-0) är just nu obesegrade och har vunnit alla sina 4 UFC-matcher via TKO i första eller andra ronden. Han debuterade mot Garreth McLellan och har sedan knockat Oluwale Bamgbose, Johny Hendricks och  Uriah Hall. Det återstår att se om han kan göra detta i sin svåraste match i karriären hittills.

Ett brutalt avslut kan komma från båda hållen, men tittar vi på papper så har Romero mött bättre motstånd än Costas och har då också mer erfarenhet som borde kunna ge honom fördelen som behövs.

Vinnare: Romero via KO eller TKO (2.25)

Övriga matchkortet

Vid galan kommer vi även få se roliga matcher mellan Raphael Assuncao (27-6) och Cory Sandhagen (11-1) samt Derek Brunson (19-7) och Ian Heinisch (13-1).

Matchkort

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan med starttider för respektive kort och odds från Unibet.

HUVUDKORT (Startar kl. 04:00 och sänds på Viaplay Fighting)

UNDERKORT (Startar kl. 02:00 och sänds på Fight Pass)

UNDERKORT (Startar kl. 00:30 och sänds på Fight Pass)

Nedan kan ni se intressant statistik för galans största matcher:

Daniel Cormier vs Stipe Miocic UFC 241

Nate Diaz vs Anthony Pettis UFC 241

Yoel Romero VS Paulo Costa UFC 241