Jorge Masvidal besegrar Nate Diaz – tar hem BMF-bältet

Författare: MMABetz

Publicerad: 2019-11-03 07:53

Årets mest efterlängtade möte slutade i ett antiklimax. Efter tre ronder valde domaren/läkaren att bryta matchen mellan Nate Diaz och Jorge Masvidal.

Masvidal som dominerade matchen fram tills att den bröts, hade slagit upp ett öppet sår över Nates högra ögonbryn i första ronden. När den fjärde ronden skulle sättas igång tyckte domaren och läkaren att såret var så pass allvarlig att man bröt matchen.

Rond 1

Masvidal startade matchen på bästa möjliga vis och skadade Nate i början av första ronden med en armbåge som följdes upp av en fin huvudspark. Det var armbågen som cuttade upp Nate.

Rond 2

Masvidal fortsatte att dominera matchen och var den bättre fightern även i den andra ronden. Miami-sonen fick in ett par riktigt fina kroppsparkar och kroppslag som sänkte Nate återigen till backen.

Rond 3

I den tredje ronden var det återigen Masvidal som dominerade. Han fick in de bästa slagen och i slutet av ronden fick han ned Nate där han fick in några fina slag och armbågar innan rondklockan ringde av ronden

När den fjärde ronden skulle börja valde domaren att stoppa matchen på grund av cuttet. Masvidal fick matchen via TKO och blev därmed organisationens officiella Baddest Motherfucker.