Tony Ferguson kommer antagligen att möta Dustin Poirier på UFC 254

Författare: MMABetz

Publicerad: 2020-08-27 13:27

Det är fortfarande oklart om det blir en match mellan Ferguson och Poirier på UFC 254. White har sagt att den “antagligen” kommer att ske, men vi kommer förmodligen att få närmare besked de närmaste veckorna. 

Ferguson vs Poirier i oktober

UFC:s president Dana White säger att Tony Ferguson kanske kommer att gå en match mot Dustin Poirier UFC 254: Nurmagomedov vs. Gaethje. När media har frågat honom om matchen kommer att bli av på UFC 254 har han sagt “antagligen”. 

White har tidigare avslöjat att organisationen arbetat med att försöka få till ett match mellan Ferguson och Poirier på ett kommande kort. Eftersom så många av UFC:s evenemang redan är bokade, började fans och media fundera på var den matchen skulle kunna få plats. Det verkar vara en viktig match som förtjänar fem ronder, men det är möjligt att en femrondare inte får plats i det redan späckade schemat. 

Ersättning för Gaethje vs. Nurmagomedov?  

Matchen mellan Ferguson och Poirier skulle kunna bli en backup för galans huvudmatch; mötet mellan Justin Gaethje och Khabib Nurmagomedov. White säger att det är troligt att upplägget kommer att se ut så. Om något skulle hända Nurmagemedov eller Gaethje så kommer det att bli en match mellan Ferguson och Poirier istället. 

Inte officiellt ännu

Matchen har inte bekräftats officiellt ännu men enligt bedömare tycks luta åt att matchen trots allt kommer att bli av. Både Ferguson och Poirier har nämnt matchen på sina sociala medier och White har sagt att de jobbar på att få till matchen. Vi kan förvänta oss att det kommer ett officiellt uttalande om den här matchen de närmaste veckorna. 

Matchkort för UFC 254

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för UFC 254:

  • Nurmagomedov vs. Gaethje
  • Tony Ferguson vs. Dustin Poirier
  • Zabit Magomedsharipov vs. Yair Rodriguez
  • Robert Whittaker vs. Jarred Cannonier
  • Islam Makhachev vs. Rafael dos Anjos.