3 anledningar till varför Jose Aldo vs Conor McGregor 2 bör bli av

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-02-04 00:00

Jose Aldo har sedan sina dubbla förluster mot Max Holloway klättrat upp igen och är numera återigen den fruktade fightern som han en gång var. Det var inte längesen som många hade dömt ut Aldo som ”gammal” och inte tillräcklig bra.

Men efter två raka KO-segrar mot toppnamn som Jeremy Stephens och nu senast Renato Moicano så visar den 32-årige veteranen att han fortfarande är ett namn att räkna med.

Men om ni trodde att den forne fjäderviktsmästaren vill ta sig tillbaka och kämpa om bältet igen så har ni fel. Det är en match som Aldo suktar efter mest – nämligen en returmatch mot Conor McGregor i lättvikt. Inte så konstigt med tanke på hur deras första match slutade i slutet av 2015. McGregor tvärknockade Aldo på 13 sekunder efter att först ha utsatt brassen för mentala psykningar i flera månader fram till fighten.

Med tanke på var både Aldo och McGregor befinner sig i sina respektive karriärer så är inte en returmatch så dum.

MMABetz har listat tre anledningar till varför en sådan fight bör bli av.

1.Bra story

Det hände mycket inför deras första match och det finns tonvis av vinklar för att marknadsföra denna med. Om man dessutom kan få matchen i Brasilien så lär den bli en given succé.

2.Bra matchning för McGregor

Det är McGregor som sitter på korten och anledningen till varför en ny fight mot Aldo bör attrahera är flera. För det första är det en motståndare han vet att han kan besegra och som likt honom gillar att hålla det stående. För det andra så har Aldo höjt sin status igen med sina två senaste segrar och därför är en vinst mot Aldo idag fortfarande värd mycket.

3.Vem annars?

Ja, vem annars skulle McGregor möta? Det har snackats om Donald Cerrone men med handen på hjärtat så är det förmodligen en svårare match och en match som kanske inte kommer upp i samma siffror som McGregor vs Aldo 2 skulle göra – framför allt i Brasilien. Enligt undertecknad skulle dessutom en vinst över Aldo väga tyngre än en seger mot Cerrone.

Se fler av våra MMA speltips