5 anledningar till varför Conor McGregor bör flytta till weltervikt

Författare: Fredrik

Publicerad: 2018-12-14 00:00

Det går inte en dag utan att Conor McGregors namn diskuteras i MMA-medier. Att han inte bara är en gigant inom MMA utan också ett stort namn i hela idrottsvärlden är mycket tydligt.

McGregor inledde sin UFC-karriär i fjädervikten och klättrade snabbt upp på rankingen för att slutligen ta bältet från José Aldo på UFC 194. Därefter blev det inga fler matcher i viktklassen, utan istället valde han att kliva upp i viktklasser.

Det blev först två matcher i weltervikt mot Nate Diaz och därefter titelseger i lättvikt mot Eddie Alvarez.

Att McGregor, när han nu förlorat lättviktsbältet, skulle flytta tillbaka ner till fjädervikt anses som väldigt osannolikt. Eftersom irländaren hela tiden vill utmana sig själv och bevisa alla fel så är det närmare med en flytt uppåt till weltervikt på riktigt.

Här är fem anledningar till varför McGregor borde överväga en permanent flytt till just welterviktsklassen.

5.Kan få rematch mot Khabib Nurmagomedov

Nurmagomedov besegrade McGregor ganska klart i oktober och en ny match mellan de båda i lättvikt känns inte intressant i dagsläget. Men om McGregor går upp i weltervikt så kan det bli aktuellt i framtiden, framför allt då Nurmagomedov är ganska stor för lättvikten och själv pratat om en flytt.

4.Ålder och bantning

Låt er inte luras av att McGregor tävlat i fjädervikt, han är faktiskt en rejäl lättviktare idag och med åldern kan det bli svårare och svårare att banta ner sig. Minns bara hur han såg ut på vågen när han tävlade i fjädervikt.

3.Inget att bevisa

McGregor har vunnit bältet i både fjädervikt och lättvikt. Han har egentligen ingenting att bevisa. Visst, många ser nog gärna honom försöka sig på Nurmagomedov igen, men det finns bra matcher att arrangera bland de tyngre grabbarna också.

2.Stärker varumärket

McGregor är redan idag känd för att trotsa oddsen och för sin vågade inställning. En flytt till weltervikt, där han hade blivit en av divisionens mindre deltagare, skulle bara öka denna profil bland fansen.

1.Magiska matcher

Tänk vilka matcher som UFC kan boka in med McGregor i weltervikt. Om ni tycker Nate Diaz var en rolig motståndare, ponera då att hans bror Nick möter McGregor också. Eller vad sägs om Stephen Thompson eller varför inte Darren Till. Hur som helst hade matcherna varit allt annat än tråkiga.

Se fler av våra MMA speltips