5 möjliga motståndare för Brock Lesnar under 2021

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-11-14 00:00

Brock Lesnar må vara en WWE-stjärna som hunnit bli 41 år gammal. Men han är trots det en före detta UFC-mästare i tungvikt och framför allt är han ett namn som säljer massvis av PPV:s.

Att Lesnar planerar en comeback i oktagonen känner många redan till. Vem hans motståndare blir har det dock varit tystare om.

MMA Betz listar här fem tänkbara motståndare för Lesnar.

5.Mark Hunt

Ja, kanske inte så troligt. Men Brock och Hunt möttes faktiskt under UFC 200 i en match som Brock vann enkelt på domslut. Efter matchen ertappades dock stjärnan med doping vilket gjorde Hunt ganska förargad Trots detta hade nog Hunt tagit chansen till en revansch om han fick. Lesnar är dock nog mer ovillig till en returmatch.

4.Derrick Lewis

Eftersom UFC gärna vill se att Lesnar är framgångsrik i sin comeback så vore Derrick Lewis ett bra alternativ. Som många kunde se så har Lewis inte mycket att komma med mot bra brottare – matchen mot Daniel Cormier var ett tydligt bevis på det. Att Lewis dessutom blivit något av en superkändis gör valet mer attraktivt.

3.Junior Dos Santos

Det här är en match som lätt kunnat bli av för flera år sedan. Precis som i fallet med Lewis så är JDS en stående fighter vilket underlättar för Lesnar att ta hem en seger. Brassen är dessutom inte lika vass som han var tidigare och faktum att båda två varit mästare gör att man lättare kunnat sälja in den till den breda massan. Inte så sannolik.

2.Jon Jones

Jones är närmast aktuell för en titelmatch i lätt tungvikt på UFC 232, och det sker mot Alexander Gustafsson. Du kan läsa mer om hela galan här. Men skulle Jones återta bältet så finns helt plötsligt inte så många fler intressanta namn för honom att möta. Jones har ju länge pratat om att gå upp till tungvikt och det är inte helt osannolikt att han önskar göra samma resa som rivalen Cormier och bli mästare i två divisioner.

1.Daniel Cormier

Detta är ju matchen som alla pratat om. Enligt uppgift så vill Cormier bara gå en till match innan han avslutar karriären senare i vår. En match mot Lesnar hade inneburit en fet lön och ett värdigt avslut på en lång samt framgångsrik karriär.  Att Cormier anses som storfavorit är också en bidragande faktor för att han jagar matchen. Den här matchen finns det redan odds till dessutom, läs mer om det här.

Se fler av våra MMA speltips