5 skäl till varför Khabib Nurmagomedov vs Conor McGregor 2 måste bli av

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-02-26 00:00

Nu i dagarna annonserade UFC att Dustin Poirier och Max Holloway kommer att mötas om interimbältet i lättvikten. Detta med anledning av att riktige mästaren Khabib Nurmagomedov inte förväntas gå någon match för än sent i höst som tidigast.

Vem Nurmagomedov kommer att möta då är fortfarande oklart.

Även hans stora rival Conor McGregor står utan motståndare, men däremot har megastjärnan ryktats möta Donald Cerrone.

Det finns dock en hel del fans där ute som gärna vill se Nurmagomedov vs McGregor 2.

MMABetz har listat fem anledningar till varför returmatchen mellan stjärnorna måste bli av.

1.Pengar

En rematch mellan Conor och Khabib skulle utan tvekan bli årets mest sålda PPV och kanske även bräcka rekordet som UFC slog när de båda möttes första gången på UFC 229. För UFC:s och inblandade fighters del så är det här den mest lukrativa fighten som går att boka.

2.Få McGregor tillbaka

Det är svårt för UFC och även McGregor själv att höja sig som den bäste när han förlorade sin senaste match på submission. Conor behöver revanschera sig mot samme man. Precis som han gjorde i dubbelmötet mot Nate Diaz. Ska UFC fortsätta tjäna storkovan på Conor så behöver han reparera sin sportsliga image.

3.Khabib kan cementera sin plats

Om returen skulle utspela sig som den första matchen så är inte heller det en helt katastrofal utgång. Det skulle bara göra Khabib ännu mer populär och kanske skulle han med det kunna ta över Conors stjärnglans helt och hållet. UFC satsar på Östeuropa och Ryssland, och då behövs Khabib.

4.Chans för trilogi

Skulle Conor vinna returen så sätter det givetvis upp för en tredje match som i sådana fall hade spräckt alla rekord med hästlängder. Ponera bara att Conor avslutar Khabib i returen och vilken hajp som då skulle uppstå inför en tredje fight. Det skulle bli århundradets match och kanske även kunna hota siffrorna från McGregor vs Mayweather.

5.Rivaliteten är inte över

Bortsett från det sportsliga så är själva rivaliteten och det personliga hatet mellan dessa två fighters och deras team långt ifrån över. Vi, dem och hela världen behöver en så kallad ”closure”.

Se fler av våra MMA speltips