Alexander Gustafsson gör comeback – kliver upp till tungvikt

Författare: Jaser Davari

Publicerad: 2020-06-05 16:25

En av Sveriges absolut största MMA-stjärnor är klar för en efterlängtad comeback! Arboga-sonen Alexander Gustafsson ska enligt den brasilianska MMA-sidan Combate som meddelade nyheten under dagen. Enligt deras källor kommer The Mauler gå upp till tungvikt och ta sig an den forne mästaren Fabricio Werdum.

Avslutade karriären i fjol

Alexander Gustafsson (18-6-0) gick igenom en tuff period innan han valde att lägga handskarna på hyllan. Först förlorade han i returmatchen mot Jon Jones och sedan blev det ytterligare en förlust mot Anthony Smith (32-15-0) – hemma i Stockholm. Efter den förlusten lät den då 32-årige fightern meddela att han lämnar handskarna i oktagonen.

– Tack för showen, det är slut nu, sa svensken i oktagonen.

– Jag har det inte i mig längre. Jag är mycket bättre än vad jag visade här i dag. Det har varit en otrolig resa och jag är jättetacksam för att ha kunnat bilda ett liv tack vare den här sporten. Det har varit upp och ner, men det är en idrott och överlag har jag haft det riktigt bra, sa Gustafsson på presskonferensen efter matchen.

Kliver upp till tungvikt

Däremot kan han ha återfunnit motivationen, då han ser ut att trä på handskarna och kliva in i buren igen. Enligt uppgifter från journalisten Raphael Marinho, med bas på Combate, kommer svensken att finnas med på matchkortet den 25 juli. Galan som Gustafsson förväntas medverka i, ska enligt rapporterna äga rum på Dana Whites omtalade Fight Island. Och svensken förväntas inta en helt ny viktklass.

Vidare skriver Combate att ett avtal är nära och att det handlar om en fight mot Fabricio Werdum (23-9-1) i tungviktsklassen. Dessutom ska Ovince St-Preux (24-14-0) vara ett namn som ”plan B”, om Werdum av någon anledning inte skulle gå fighten.

33-åringen har endast gått fyra matcher sedan 2016, varav två har slutat med segrar över Jan Blachowicz (26-8-0) via decision samt Glover Teixeira (31-7-0) via TKO. Det återstår att se om uppgifterna om comebacken stämmer och hur Gustafsson i sådana fall skulle klara sig i tungviktsklassen.