Alexander Gustafsson återvänder till lätt tungvikt den 23:e juli

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2022-04-28 17:25

UFC-svensken Alexander Gustafsson rapporteras återvända till oktogonen den 23:e juli. Väl där ställs han mot Nikita Krylov i en lätt tungviktskamp. Det kommer i sådana fall bli den första kampen för Gustafsson på två år.

Alexander Gustafsson redo för kamp

Den svenske UFC-fightern Alexander ”The Mauler” Gustafsson (18-7) skall vara klar för en kamp i juli månad. Den nu 35-årige svensken har vid det datumet inte gått en match på två år i UFC. I juli 2020 doppade han tårna i tungviktsdivisionen efter att ha tävlat hela sin professionella karriär i lätt tungvikt. Det gick dock inte vägen för ”The Mauler” som förlorade sin match med den tidigare mästaren i tungvikt Fabricio ”Vai Cavalo” Verdum (24-9-1, 1 NC).

Nu skall dock Gustafsson känna sig redo att gå ytterligare en match i organisationen. Den här gången återvänder han dock till lätt tungvikt, där den ukrainske fightern Nikita ”The Miner” Krylov (27-9) väntar. De två är planerade att gå en kamp under galan satt att äga rum i London, England den 23:e juli.

Den lätta tungviktsdivisionen i UFC har genomgått en period av förändring under Gustafssons frånvaro. Om de nya förutsättningarna äntligen leder svensken till ett bälte återstår att se. Det första steget är mot en tuff motståndare i Krylov, som gjort sig ett namn som en avslutare i viktklassen.