Alexander Gustafsson kan göra comeback: Det kliar som fan i fingrarna

Författare: Ralph Nordahl

Publicerad: 2019-08-18 16:29

Sveriges största MMA-stjärna någonsin Alexander ’The Mauler’ Gustafsson, 32 år, valde i juni att lägga handskarna på hyllan efter sin förlust mot Anthony Smith vid UFC Sverige i Globen.

Hans beslut chockade MMA-världen då det är ovanligt att fighters lägger handskarna på hyllan redan i hans ålder.

När lite mer än 2,5 månader nu gått sedan detta går nu Gustafsson ut med att han börjat tänka om. Svensken medgav i en stor intervju att hans beslut var impulsivt. Han hade följande att säga enligt SVT:

Det kliar som fan i fingrarna. Att lägga av sådär var ett väldigt impulsivt beslut och inte riktigt genomtänkt. När jag kom hem efter matchen kände jag ”vad skönt att skiten är över”, men efter ett par dagar i soffan undrade jag om det verkligen var rätt beslut. Om det var smart av mig att slänga handskarna i buren inför hela världen.

Jag är en så jävla dålig förlorare att det bara brann i mig. Det var sjukt hur ont det gjorde. Inte fysiskt, utan i själen. Jag skulle slå den där killen, men det bara låste sig. Det är inte ett sånt avslut på karriären jag har tänkt mig.

Har blivit erbjuden matcher

Gustafsson har fått flera matcherbjudanden efter sitt beslut av UFC som han dock tackat nej till. Gustafsson har dock fortfarande flera matcher kvar på sitt UFC-kontrakt:

Jag har nog fem eller sex matcher kvar på det kontraktet. Jag har rätt att lägga av när jag vill, men det finns gott om matcher att ta och några duktiga motståndare i min viktklass som jag är jävligt sugen på att testa. Både att testa dem och mig själv.

Svensken berättade att han fick ett erbjudandekort efter sitt beslut:

Vi blev lite tagna på sängen, jag hade precis gått i pension och var fortfarande medicinskt avstängd från närkontakt. Det var inte rätt i tiden, men jag och UFC har haft en konversation fram och tillbaka. Om jag tar beslutet att ge den här karusellen en sista chans måste det göras på rätt sätt.

Gustafsson säger att han nu överväger comeback men att han måste fattat beslutet med hjärtat då han haft bristande motivation under en längre tid:

Det måste komma härifrån. (Pekar på hjärtat)

Jag har haft två och en halv månad på mig att fundera. Jag vet att jag haft bristande motivation till och från, och någonstans i min uppbyggnad inför matcher har jag gjort fel. Jag vet inte om jag tappat min killer instinct, om jag blivit för bekväm eller om jag är för snäll. Det är det jag försöker gå till botten med nu, och varje vecka går jag och pratar med en sportterapeut.

Svensken säger att han kan göra comeback redan detta år

Gustafsson berättade att han börjat få tillbaka sin motivation nu:

Jag pratar som om det kommer att bli en comeback, haha.

Han gav sedan chansen att han återvänder till buren som 50-50:

50. Ja, man är bra sugen alltså.