Alexander Volkov vs. Jairzinho Rozenstruik till den fjärde juni

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2022-04-19 17:53

En kamp i UFC:s tungviktsdivision har blivit officiell för galan planerad till den 4:e juni. Det är den nummer 7 rankade Alexander Volkov som skall ta sig an nummer 8 rankade Jairzinho Rozenstruik som kommer kliva in i oktogonen det datumet.

Alexander Volkov vs. Jairzinho Rozenstruik

En av de senaste UFC-matcherna att bli officiell är en tungviktskamp som går av stapeln under galan planerad till den fjärde juni. De två storvuxna männen som skall träda in i oktogonen det datumet är Alexander ”Drago” Volkov (34-10) och Jairzinho ”Bigi Boy” Rozenstruik (12-3). I dagsläget är de två rankade nummer 7 respektive nummer 8 i organisationens tungviktsdivision. Vare sig mötet blir den designerade huvudmatchen under galan är i okänt.

Alexander Volkov har hunnit med att gå en kamp i år hittills. Det var i en förlust mot den engelske tungviktaren Tom Aspinall (12-2) i mars månad. Föregående år hade Volkov gått tre matcher, varav vilka han vann två. Efter att tidigare ha varit relativt högt rankad inom tungvikten, står ryssen idag på en lite lägre position. Hans motståndare till den 4:e juni i Jairzinho Rozenstruik kommer genomföra sin första match för året i och med kampen.

Likt Volkov gick även ”Bigi Boy” tre matcher under 2021, dock med ett omvänt resultat. Han förlorade två av dessa oktogonframträdanden, vilket har resulterat i en nummer 8 rankning inför det här årets UFC-säsong. Mycket står på spel de två emellan, där inte minst Volkov har en förlustsvit på två matcher att försöka undvika.