Conor McGregor anser att Khabibs pappa bluffade om sin Covid-19 sjukdom

Författare: Jaser Davari

Publicerad: 2020-06-26 18:23

Det har uppstått ännu en tvist mellan Khabib och Conor McGregor. Khabibs kusin Abubakar hånade McGregor på Instagram och därefter skrev McGregor att Khabibs fars COVID-19 bara varit ett påhitt, för att Khabib skulle kunna fly från matcher.  

Conor McGregor “The Notorious”, UFC:s forna mästare i både lättvikt och fjädervikt, gick nyligen i pension men gnabbet mellan honom och lättviktsmästaren Khabib “The Eagle” Nurmagomedov består än så länge. 

I oktober 2018, på UFC 229, möttes McGregor och Khabib för en match som gällde titeln i lättvikt. I den fjärde ronden vann Khabib via submission. Ända sedan dess har Khabib blivit McGregors ärkefiende och McGregor har krävt att få gå en returmatch mot honom. När McGregor skulle göra sin comeback fick han dock nöja sig med att möta Donald “Cowboy” Cerrone i weltervikt. Det mötet skedde på UFC 246 i Las Vegas och McGregor behövde inte ens en minut för att ta hem segern. 

Under tiden var det tänkt att Khabib skulle göra upp med Tony Ferguson på UFC 249, men coronapandemin satte käppar i hjulet för dem planerna. Istället fick Justin “The Highlight” Gaethje ersätta Khabib. Gaethje dominerade matchen och vann mot Ferguson, vilket gjorde att Gaethje fick interim titeln i lättvikt. 

Khabibs kusin Abubakar Nurmagomedov, som också fightas i UFC, hånade nyligen McGregor på Instagram. Han postade en bild från titelmatchen 2018 där McGregor blir dominerad av Khabib. Till det skrev Abubakar att det liknar den pågående pandemin: “This is like the Coronavirus. You can’t breathe.” Abubakars attack på McGregor är lite förvirrande, eftersom han refererar till en global sjukdom som Khabibs far kämpat mot. 

McGregor svarade på attacken genom att skriva att Khabibs fars kamp med COVID-19 bara hade varit en bluff, en ursäkt för att kunna undvika matcher:

“I figured it was all just a cover up about Abdulmanap. A cover up to hide the lack of activity and the pulling out of fights and running away. Good luck but remember – Allah sees all!” 

Khabib har ännu inte svarat på McGregors attack, men det här kommer antagligen inte att bli det sista vi hör om det här.