Donald Cerrone siktar på comeback i lättvikt – vill möta Conor McGregor

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-11-14 00:00

Donald ”Cowboy” Cerrone visade under helgens UFC Fight Night 139 att han fortfarande är ett namn att räkna med. 35-åringen vann nyligen mot Mike Perry på ett armlås redan i den första ronden. Låset satt så bra att armen bröts på Perry. Läs mer om det här.

Helgens seger innebär att Cerrone kan titulera sig som UFC-historiens mesta vinnare samt den fighter som vunnit på flest avslut.

Cerrone har de senaste åren tävlat i weltervikt och även om det började bra med fyra raka segrar så har det på senare år varit tydligt att han är en aning för liten för viktklassen. Med vind i seglen satsar nu stjärnan framåt – fast i lättviktsdivisionen där han tävlat framgångsrikt tidigare.

Och Cerrone har redan ett speciellt namn i sikte.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Just waiting on him! . “ I know a guy”

Ett inlägg delat av Donald Cerrone (@cowboycerrone)

McGregor har inte svarat

En match mot Conor McGregor är inte helt osannolik då irländaren troligen inte kommer att få en ny chans mot lättviktskungen Khabib Nurmagomedov. Dessutom har Cerrone och McGregor haft sina verbala duster genom åren vilket gör att matchen blir enklare att sälja in.

McGregor har inte besvarat utmaningen men rent tekniskt så bör Cerrone vara en motståndare som passar hans styrkor väldigt väl.

Se fler av våra MMA speltips