Dustin Poirier har ett datum för Colby Covington-möte: 30:e juli!

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2022-05-16 08:41

UFC-lättviktaren Dustin Poirier säger sig vara redo samt villig att kliva upp till weltervikt för att ta sig an den tidigare gymkamraten Colby Covington. Via sociala medier förmedlar Poirier sin önskan om att möta Covington den 30:e juli.

Dustin Poirier ger Colby Covington ett datum

Efter sin förslut i kampen om lättviktsbältet mot Charles ”do Bronx” Oliveira (33-8, 1 NC) i december förra året var det oklart vad UFC-veteranen Dustin ”The Diamond” Poirier (28-7, 1 NC) hade i planerna härnäst. Potentiellt står ett tredje möte med ”Notorious” Conor McGregor (22-7) på kortet någon gång längre ner på vägen. Just nu tycks Poirier dock vilja ta upp den tidigare gymkamraten Colby ”Chaos” Covington (17-3) på dennes utmaning.

Efter att Covington lyckats med bedriften att göra varenda fighter på American Top Team-gymmet till sin bittra fiende, har den frispråkige amerikanen redan kryssat ut Jorge ”Gamebred” Masvidals (35-16) namn på listan över forna träningspolare att besegra i oktogonen. Efter att ha sett Masvidal falla, ser det ut som om Poirier är mer motiverad än någonsin att ta upp till kamp mot ”Chaos”.

Den 30:e juli

Den tvåfaldige titelutmanaren i lättvikt är till och med villig att möta Covington i dennes division, weltervikt. Nu har ”The Diamond” även ett datum i åtanke, nämligen den 30:e juli. Via sociala medier gör han sina planer för en uppgörelse det datumet med Covington på 170lbs-vikten klara.

170Lbs July 30th.

Colby Covington, July 30th I accept.

Huruvida UFC är intresserade i hatmötet de två emellan återstår att se. Dock har organisationen den senaste tiden inte haft mycket emot att arrangera den här typen av matchningar. Blir det någon Covington vs. Poirier-kamp i sommar?