UFC ESPN+ Mexiko – Breakdown huvudkort

Författare: Johan Lorentzon

Publicerad: 2019-09-20 19:24

Yair Rodriguez (1.86) Vs. Jeremy Stephens (1.86)

Historia

Yair Rodriguez (11-2-0) började sin UFC-karriär 2014 och drog direkt till sig blickarna med sin publikvänliga stil. Han vann sex raka i UFC innan han tog sig an utmaningen Frankie Edgar. Edgar visade sig vara för mycket för Rodriguez som blev mosad i två ronder för att sen bli avslutad på TKO (Läkarstopp). Detta var i maj 2017 och Rodriguez har bara gått en match sen dess. Chan Sung Jung fick se sig på mottagar sidan för en av UFCs bästa comebacks när Yair med en armbåge stal segern i sista sekunderna i rond fem.

Jeremy Stephens (28-16) är en UFC-veteran som gjorde sin debut redan 2007. Hans record är lite missvisande då många av matcherna han gått är innan det fanns någon fjäderviktsdivision i UFC. Han är vad man kallar en knockout-artist och har vinnit över fighters som Rafael dos Anjos, Rony Jason, Dennis Bermudez, Doo Ho Choi och Josh Emmett. Stephens kommer dock från två raka förluster, ena mot Jose Aldo och andra mot Zabit Magomedsharipov.

Matchbild

Rodriquez måste ses som den mer tekniska strikern även om Stephens har bra boxning och löd i nävarna. Stephens har dessutom kortare räckvidd, vilket är vad som kommer avgöra matchen. Rodriguez kommer hålla sig på utsidan och använda sitt fotarbetet för att cirkulera och kunna hoppa in och ut med sina kombinationer. Stephens är tuff och behöver visserligen bara träffa en gång, men det kommer bli svårt att träffa ett mål som aldrig står still.

Vinnare: Yair Rodriguez via domslut som ger 4.00 på 10Bet.

Carla Esparza (2.05) Vs. Alexa Grasso (1.71)

Historia

Alex Grasso (11-2-0) har tre vinster och två förluster i UFC, men då har hon också gått matcher mot de bästa stråviktsdamerna i världen. Hon har förlorat mot MMA-veteranen Felice Herrig och mot Tatiana Suarez, som i nuläget mosar det flesta i divisionen. Hon är dessutom bara 26 år gammal och fortsätter utvecklas för varje match hon går. Hennes senaste match var mot Karolina Kowalkiewicz, en match hon vann på enhälligt domslut.

Carla Esparza (14-6-0) måste också räknas in till en av veteranerna i MMA. Hon är UFCs första stråviktsmästarinna och har sin bas i brottningen. Hon har förluster mot markspecialisten Claudia Gadelha och har även blivit avslutad av Tatiana Suarez. Hon tog sig tillbaka till vinnarbordet i sin senaste match me en domslutsvinst över Virna Jadiroba.

Matchbild

Om matchen hålls stående kommer Grasso antagligen vinna då Esparzas svaghet ligger i den stående biten. Hon kommer hålla sig på utsidan och sätta ihop kombinationer medan hon hela tiden är i rörelse. Esparza kommer jaga nedtagningar och försöka ta matchen på marken där hon är mest bekväm, men Grasso är också bra på marken och kommer nog kunna använda sin grappling för att ta sig upp på fötter igen.

Vinnare: Alex Grasso via domslut

Brandon Moreno (2.20) Vs. Askar Askarov (1.60)

Historia

Hemmafavoriten Brandon Moreno (Brandon Moreno) kommer tillbaka till UFC och möter den före detta ACA-mästaren i flugvikt Askar Askarov (10-0-0). Moreno kom in i UFC genom serien ”The Ultimate Fighter: Tournament of Champions. Han kom inte långt i säsongen, men fick ändå ett kontrakt och vann sina första tre matcher i UFC för att sedan förlora mot Sergio Pettis och Alexandre Pantoja. Nu senast knockade han Maikel Perez under LFA flagga och detta gav honom en ny chans i UFC.

Askarov gör sin debut i UFC som en obesegrad mästare från ACA. Han är främst en markfighter med en stor verktygslåda av marktekniker. Även om den stående delen kan anses som hans svaghet, innebär det inte att den är dålig och han har dessutom löd i nävarna. Speciellt hans högerhand är något att se upp för.

Matchbild

Askarov har sett ostoppbar ut, men frågetecknet om han kan hantera pressen som kommer med en UFC-debut. Moreno kommer dessutom vara en tuff motståndare och har även erfarenhet av oktagonen sedan tidigare.

Det är antagligen den stående biten som kommer avgöra. Moreno är farlig och aggressiv, men ryssen borde kunna använda sin bensparkar för att sätta upp sin högerhand. Det är dock föga troligt att Askarov stoppar Moreno, utan mer troligt att matchen går tiden ut.

Vinnare: Askar Askarov via domslut

Martin Bravo(1.80) Vs. Steven Peterson (1.90)

Historia

Martin Bravo (11-2-0) är helt obesegrad och kommer från The Ultimate Fighter Latin America säsong tre där han avslutade Claudio Puelles i finalen. Detta var dock tre år sedan och han har bara gått match två gånger sen dess. Först förlorade han mot Huberto Bandeny på KO och efter det ett delat domslut mot Alex Caceres i juni förra året.

För Steven Peterson (17-9-0) har det varit väldigt mycket blanda och ge i UFC. Han är för närvarande 1-3 i organisationen och förlorade sin UFC debut mot Brandon Davis. Han har sedan dess vunnit ett delat domslut mot Matt Bessette, men kommer nu från två raka domslutsförluster mot Luis Pena och Alex Caceres.

Matchbild

Båda herrarna kan ses som balanserade fighters. Peterson kommer antagligen försöka visa att han är mer kapabel än han visat i tidigare matcher och försöka ta matchen till marken, där han kan attackera med ground’n’Pound och söka submissions. Bravo kommer även han komma in med mentaliteten att han har något att bevisa. Han är inte heller någon duvunge på marken och har strykan att kunna ta matchen från Peterson på fötterna. Hemmapubliken kommer också ge honom en edge.

Vinnare: Martin Bravo på domslut