Fight Island 3 – Oddsen för hela matchkortet

Författare: MMABetz

Publicerad: 2020-07-23 19:14

På lördag äger den fjärde och sista galan rum på Yas Island, mer känd som Fight Island. Med på matchkortet återfinns tre svenskar; Alexander Gustafsson, Khamzat Chimaev och Pannie Kianzad.

3 Svenska storfavoriter

Oddsen för hela matchkortet ute, där alla svenskar är stora favoriter hos 888sport. Den största favoriten är Khamzat som ger endast 1.09 på 888.

Nedan kan ni ta del av hela matchkortet med alla odds.

Odds – Huvudkort

Odds – Underkort

Alexander Gustafsson vs. Fabricio Werdum

Den 1 juni 2019 annonserade Alexander ”The Mauler” Gustafsson (18-6) ut efter förlusten mot Anthony ”Lionheart” Smith (33-15) att hans karriär inom MMA var över. Han lämnade en strålande karriär bakom sig, med tre titelmatcher i lätt tungvikt, och erkänd som den mest framgångsrika skandinaven i sporten genom tiderna. Det blev dock inget längre sörjande för svenska MMA-fans, då det skulle visa sig att Gustafsson har mer att utföra i oktagonen. Nu återvänder han till helgen för att debutera som tungviktare den forne mästaren Fabricio Werdum (23-9-1), för att inleda ett nytt kapitel i sin karriär, som förhoppningsvis leder till ett bälte och titeln som ”baddest man on the planet”.

Det har gått knackigt för Fabricio Werdum den senaste tiden i UFC. Den tidigare mästaren i tungvikt har efter förlusten av sin titel mot Stipe Miocic (19-3) enbart vunnit tre av sina senaste sex matcher. Efter en tids avstängning för dopning, gjorde brasilianaren sin återkomst till sporten mot ryssen Aleksei Olienik den 9 maj detta år. Han förlorade matchen via enhälligt beslut, och kommer in i matchen mot Gustafsson med två raka förluster i ryggen. Fortfarande en fara i buren, med sin rutin samt BJJ-expertis, blir det ingen lätt match för ”The Mauler” den 26 juli på ’Fight Island’.

Khamzat Chimaev vs. Rhys McKee

Khamzat ”Borz” Chimaev (7-0) har enbart fått en vecka respit sedan segern i sin debut för UFC mot walesaren John Phillips (22-10, 1 NC). Han skall nu återigen kliva in i oktagonen för att ta sig an den nordirländaren Rhys McKee (10-2-1), som själv är debutant. Om allt går väl för Khamzat, kan han skriva in sig i historien genom att inleda sin UFC-karriär med två segrar inom loppet av 10 dagar. Kallad ”KaBig”, då hans kampstil liknar den av lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov, kommer en seger över McKee säkerligen lägga grunden för en potentiell stjärnstatus i världens främsta MMA-organisation.

Rhys ”Skeletor” McKee kommer in i UFC den 26 juli med tio avslut på tio segrar i sin professionella karriär. Efter att ha plöjt sin väg igenom den brittiska MMA-organisationen Cage Warriors med tre raka segrar, skall 24-åringen testa sig på den största scenen MMA-världen har att erbjuda. Ung och snabb, med ett gott momentum i ryggen, kommer McKee göra sitt yttersta för att sätta ekrar i hjulen för Chimaev under helgens welterviktsmatch.

Pannie Kianzad vs. Bethe Correia

Pannie ”Banzai” Kianzad (12-5) har inlett sin andra stint i UFC med en seger och en förlust. Efter att ha debuterat i organisationen i november 2018, blev det bara en match för svenskan innan hon fick vandra vidare i karriären. Dock krävdes det bara en seger utanför UFC för att Kianzad återigen skulle få möjligheten att stå i oktagonen, och i sin senaste match visade hon prov på att hon hör hemma i världens främsta MMA-organisation när hon besegrade Jessica-Rose Clark (9-6, 1 NC) via enhälligt beslut den 9 november 2019. Nu väntar den 37-åriga brasilianskan Bethe Correia (11-4-1), i vad som förhoppningsvis blir Pannies andra raka seger som bantamviktare i UFC.

Bethe Correia bröt en förlustsvit på två matcher i och med sin senaste vinst mot Sijara Eubanks (5-4) den 21 september förra året. Dessförinnan hade brasilianskan enbart tagit en seger på sex matcher i UFC, och tycktes vara på sin väg ut ur organisationen. Nu med en återvunnen vinstform, kommer hon sätta upp ett tufft motstånd mot svenske Pannie i deras match till helgen.