Därför förlorade David Teymur matchen mot Charles Oliveira

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-02-04 00:00

Svenska David Teymur hade ingen lyckad afton när han i helgen förlorade mot Charles Oliveira på UFC Fortaleza. Det här var en väldigt viktig match för David som vid seger hade tagit sin sjätte raka seger och högst troligen avancerat in på lättviktens topp 15-rankning.

Det här var en jämn match på förhand enligt spelbolagen och precis som förutspått så var också själva fighten underhållande så länge den varade. Teymur hade sina ögonblick i matchen men förlorade slutligen på submission i den andra ronden.

Här är vår analys av vad som gick snett för Teymur i den här fighten.

1.Avbrottet

Tidigt i matchen så råkade David peta Oliveira i ögat. Det var en ganska grov ögonpetning som satte stopp på matchen i flera minuter. Det var länge oklart huruvida Oliveira skulle fortsätta eller inte. Efter lång vila så var fighten igång igen men först valde domaren att ge Teymur poängavdrag.

Det är ganska ovanligt att en fighter får poängavdrag efter en första förseelse men det är också något som många menar att domarna ska göra mer av. Hur som helst så var detta helt klart en faktor som påverkade matchen och gjorde att fightstrategin för Teymur blev något åsidosatt.

2.Svullen över ögat

I första ronden fick David dessutom smaka på en spark som kanske inte var den hårdaste han fått äta men som definitivt träffade illa mot ögat. David började snabbt blöda och blev tydligt störd utav detta. Mot slutet av ronden och i början av andra ronden så hade dessutom ögat börjat svullna upp och hans syn var långt ifrån hundra procentig. Det här är en del av fighting men ändå en förklaring till varför det inte gick svenskens väg i Brasilien.

3.Det stående kriget

David är den bättre strikern av dem två. Men inom MMA så finns det andra faktorer som kan hjälpa den strikingmässigt underlägsne fightern att täppa igen den luckan. Oliveira blev faktiskt hårt träffat av Teymur också men lyckades under matchen sätta press med aviga sparkar och slag.

Svensken brukar normalt fightas kontrollerat men den här matchen blev snabbt en ”brawl” som gjorde att hans strikingfördel suddades ut. Det var i det stående och under press som Oliveira fick träff på Teymur och som blev början på slutet.

Se fler av våra MMA speltips