Speltips: Daniel Teymur måste vinna – ställs mot okänd sydkorean

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-05-25 00:00

UFC Sverige närmar sig med storm steg. Den 1 juni återvänder alltså organisationen till Stockholm och Globen med en ny spännande gala som innehåller flertalet svenska stjärnor. Läs allt om galan här!

På matchkortet har vi en fjäderviktsmatch mellan stockholmaren Daniel Teymur som kommer att möta koreanen Sung Bin Jo.

Vill alltid gå framåt

Teymur, bror till David Teymur, har inte fått den starten på UFC-karriären som han själv och många svenska fans hoppats på. Svensken har förlorat alla sina tre matcher och har nu ett record på 6-3. Trots att Teymur alltså förlorade sin tredje fight mot Chris Fishgold tidigare i februari så ges han en ny chans att visa att han hör hemma på den här nivån. Troligen beror det på hans underhållande fightingstil och viljan att alltid gå framåt.

Motståndaren Bin Jo är ganska ung i gamet och är bara 26 år gammal med ett record på 9-0. Matchen i Globen blir hans allra första för UFC. Eftersom han bara tävlat i Asien så är det svårt att veta vilken nivå han håller. Men tittar man blint på siffrorna så visar dem en imponerande historia. Alla hans 9 segrar har kommit via avslut. 5 på knockout och 4 på submission.

Oklart hur bra motståndaren är

Av det vi känner till från Teymurs egenskaper så är hans bästa möjligheter till seger att försöka hålla matchen stående. Därtill behöver han skapa oreda i buren och få till slagväxlingar på kort distans. Teymur måste akta sig från att bränna ut sig tidigt men samtidigt kliva på nära och styra tempot.

Spelbolagen har Bin Jo som favorit, vilket känns rätt då han trots allt är obesegrad samtidigt som Teymur kommer från en rejäl formsvacka.

Den här matchen är svårtippad just på grund av att vi inte vet så mycket om just Bin Jo. Men vi vet en hel del om Teymur och även om hans senaste matcher inte visat det så är han otroligt farlig inne i buren. Lägg på motivationsfaktorn som höjs i och med hemmaplan så tror vi han kan bryta sin förlusttrend just lördagen 1 juni.

Oddsen hos Betfair

Betfair har en specialkampanj som ger hela 10.00 gånger pengarna för Teymur medan Bin Jo ger 1.50.

Missa inte vår kampanj i samarbete med Betfair. Du kan lira på flera av svenskarna till en otroligt generös oddsboost. Vinst för Teymur ger till exempel hela 10 gånger pengarna! Som om det inte vore nog får du dessutom en exklusiv t-shirt på köpet. Läs mer om det här.

Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips