Jack Hermansson vs. Darren Till blir av den 23:e juli

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2022-05-02 20:22

Den sedan länge planerade UFC-mellanviktskampen mellan svensken Jack Hermansson och Englands Darren Till är satt att äga rum den 23:e juli. De två var ursprungligen tänkta att mötas i december 2020, dock tvingades Till dra sig ur på grund av skada.

Jack Hermansson vs. Darren Till på schemat

Det blev olyckligtvis inget möte i oktogonen mellan Sveriges Jack ”The Joker” Hermansson (22-7) och Darren ”The Gorilla” Till (18-4-1) i slutet av 2020. De två mellanviktarna var ursprungligen planerade att runda av året med en stormande kamp. Dock sköts matchen upp efter att Till rapporterats som skadad. I stället ställdes Hermansson mot den kampvillige italienaren Marvin ”The Italian Dream” Vettori (18-5-1), en strid som svensken skulle komma att förlora via enhälligt beslut.

Sedan dess har Hermansson hunnit med att gå två matcher med ett facit på en vinst och en förlust. Idag står han rankad som nummer 7 i UFC:s mellanviktsdivision. För den idag 8:a-rankade Till har det gått lite sämre. Efter att ha uteblivit från det ursprungliga mötet med Hermansson har engelsmannen enbart lyckats med att gå en match i oktogonen, det i en förlust mot Derek Brunson (23-8).

Nu skall dock de två äntligen mötas under UFC-galan planerad till den 23:e juli. ”The Joker” blir inte ensam svensk under tillställningen, då även den rutinerade UFC-ikonen i Sverige Alexander ”The Mauler” Gustafsson (18-7) är tänkt att återvända till oktogonen och den lätta tungviktsdivisionen det datumet.