Jon Jones mot Brock Lesnar kan bli av enligt Dana White

Författare: MMABetz

Publicerad: 2020-09-04 14:29

Jon Jones är på väg till tungviktsdivisionen. Om han inte får möta Stipe Miocic på en gång hoppas han få gå en match mot Brock Lesnar. Lesnar har inte uttalat sig om matchen eller sina framtidsplaner i stort. 

Jone mot Lesnar kan bli av

UFC:s president Dana White kommer inte att försöka förhindra att det blir en match mellan Jon Jones, den forna mästaren i lätt tungvikt, och Brock Lesnar, organisationens forna mästare i tungvikt. White har sagt att om båda parterna vill gå en match så har han inget emot det. 

Det finns ändå en rad hinder som måste övervinnas innan matchen kan bli av, men måndagens nyhet att Lesnar är tillbaka på marknaden efter att hans kontrakt med WWE löpt ut öppnar dörrar till nya möjligheter. På tisdagen sa White att om Lesnar verkligen är intresserad så kommer han att ställa upp. 

Utmanade Lesnar

Jones gav nyligen upp sin titel i lätt tungvikt, som en förberedelse inför hans byte till tungvikt. I måndags argumenterade han för att det borde bli han som får gå nästa match mot Stipe Miocic, mästaren i tungvikt. Jones utmanade även Brock Lesnar på Twitter, för att ha en annan stor match att se fram emot om den mot Miocic inte blir av. 

På tisdagseftermiddagen hade Jones inlägg som riktade sig till Lesnar gillats mer än fyra gånger fler gånger än hans mest omtyckta inlägg om Miocic. 

Oklart vad Lesnar vill 

Lesnar har ännu inte sagt vad han har för framtidsplaner; om han har tänkt sig att fortsätta med wrestling, återvända till MMA eller gå i pension. Lesnar är 43 och har bara gått en match sedan 2011, en vinst mot Mark Hunt som senare ändrades till no contest efter att Lesnar testat positivt till substanshöjande medel.