Khabib Nurmagomedov tänker inte gå fler matcher i Las Vegas

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-01-30 00:00

Igår höll Nevadas idrottskommitté (NSAC) förhören med Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov med anledning av bråket som uppstod efter deras match på UFC 229 den 6 oktober förra året. Straffen som utdelades blev rejäla, främst för Khabib som var den som initierade det som hände efter matchen.

Khabib blev avstängd 9 månader retroaktivt och måste betala knappt en 4,5 miljon kronor i böter. Hans avstängning kan bli reducerad till 6 månader om han godtar att genomföra ”samhällstjänst”. Där till har flera andra i ryssens team blivit avstängda för deras respektive roller efter galan.

McGregor fick ett betydligt lindrigare straff. Han blev avstängd 6 månader och är dömd till att böta knappt 450.000 kronor.

Många har reagerat på straffen. Vissa anser de vara orättvisa, andra menar att båda kom lindrigt undan.

Khabibs manager, Ali Abdelaziz, är föga förvånat oerhört besviken på domen mot hans klient. Enligt Abdelaziz kommer inte lättviktsmästaren att gå några fler matcher i Las Vegas med anledning av detta.

Som Ariel Helwani rapporterar så siktar Nurmagomedov på att istället gå match på Madison Square Garden Arena i New York senare i höst.

Se fler av våra MMA speltips