Leon Edwards vs. Colby Covington kan ske under UFC 295

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-07-21 13:50

Titelkampen i UFC:s welterviktsdivision mellan mästaren Leon Edwards och utmanaren Colby Covington kan komma äga rum under UFC 295. Galan, som går av stapeln den 11 november, skulle betyda den första matchen för Covington på över ett och ett halvt år.

Edwards vs. Covington kan bli av i november

Trots den regerande welterviktsmästaren i UFC Leon ”Rocky” Edwards (21-3, 1 NC) protester, tycks organisationen se Colby ”Chaos” Covington (17-3) som engelsmannens nästa motståndare. Sedan sin returmatch och första försvar av titeln mot Kamaru ”The Nigerian Nightmare” Usman (20-3) har det spekulerats kring vem som står näst på tur att utmana om bältet i divisionen.

Edwards har dock varit högljudd i sin åsikt om Covington. Han har tidigare sagt att han inte har lust att ställa sig mitt emot den 35-årige amerikanen i oktogonen. Covington har dock rankningen på sin sida, där han idag befinner sig på en andra plats.

Nu tycks det som om den matchen är precis vad UFC har tänkt sig. Enligt organisationens president Dana White planeras de två welterviktarna mötas inom detta året. Det datum som skall vara mest aktuellt är den 11 november.

Det skulle betyda att Edwards vs. Covington möts under UFC 295, där de tillsammans med tungviktskampen mellan Jon ”Bones” Jones (27-1, 1 NC) och Stipe Miocic (20-5) gör upp titelmatcherna under galan. Enligt planeringen är i detta fall Edwards och Covington tänkta att vara co-main, medan Jones vs. Miocic tar positionen som huvudmatch.