Nate Diaz accepterar utmaning från Vicente Luque

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-09-01 11:19

UFC-stjärnan Nate Diaz tycks vilja möta welterviktskollegan Vicente Luque i en kamp. Efter att Luque utmanat Diaz följande en seger i mars, har den 36-årige Stockton-sonen nu svarat med en emoji-näve på Twitter.

Vicente Luque vs. Nate Diaz?

Brasiliens Vicente ”The Silent Assassin” Luque (21-7-1) har stormat fram i UFC den senaste tiden. I dagsläget står den 29-årige welterviktaren med en vinstsvit på fyra raka matcher, och han har inte sett en förlust i oktogonen på snart två år.  Rankad nummer 4 i divisionen, tycks det som om en titelutmaning bör stå för dörren för Luque. Dock hade han helt andra tankar i mars månad, efter sin vinst över den forne welterviktsmästaren Tyron ”The Chosen One” Woodley (19-7-1). Då var det inget annat än en kamp med veteranen och publikfavoriten Nate Diaz (20-13) som ”The Silent Assassin” var inställd på.

I want to take this time to also call out Nate Diaz. I called him out in the past, and he didn’t respond. I think right now I got a big win, I’ve got a great streak coming on, and man, my style, it matches perfect. I’m going to go forward, I’m going punch everybody in the face and try to get that knockout every single minute. And I think Nate is a perfect fight. Let’s go!

Diaz svarar

Det tog lite tid, närmare sagt cirka fem månader, men nu har svaret från Nate kommit. På Twitter publicerade Diaz nyligen ett inlägg i vilket han har med den intervju i vilken brasilianaren levererade sin utmaning. Det är ett högst fåordigt svar, då det enbart består av en emoji på en knuten näve. Dock tolkas det som om Diaz accepterar en kamp med Luque.

Nate Diaz har minst sagt ett matchfacit den senaste tiden som skiljer sig från Luques. Där ”The Silent Assassin” har fyra matcher på raken i vinst, har Diaz enbart vunnit en kamp på sina fyra senaste oktogon-framträdanden. Dock visade han på i sin senaste match att han fortfarande har kamplusten i själen. Hade hans möte med Leon ”Rocky” Edwards (19-3, 1 NC) varat enbart några sekunder längre, hade Diaz troligen kunna finna ett avslut. Den strikingfärdige engelsmannen var riktigt omskakad i den femte och sista ronden av deras batalj.

Luque vs. Diaz, sevärt?