Nate Diaz ger nys om sitt nästa oktogonframträdande: I december månad

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-09-29 17:32

UFC-veteranen Nate Diaz tycks vara på väg tillbaka för att gå sin andra match under 2021. Enligt ett smått kryptiskt inlägg på Twitter skriver Diaz enbart ”december” i kombination med en näve-ideogram. Nate har gått en kamp hittills under året, det en förlust mot engelsmannen Leon Edwards i juni.

Nate Diaz redo för årets andra omgång?

Det var under buller och bång som veteranen Nate Diaz (20-13) genomförde sin första kamp i oktogonen för året. Den 12 juni under UFC 263 ställdes den nu 36-årige amerikanen mot Englands welterviktsfenomen Leon ”Rocky” Edwards (19-3, 1 NC). Genom stora delar av matchen tycktes Diaz vara den mindre framgångsrike de två kämparna emellan. Han fick motta en hel del stryk för vardera rond som gick. Dock visade Stockton-sonen på sina kvalitéer i den femte och sista ronden, där han i slutsekunderna av matchen var nära på att avsluta Edwards följande en smärre spärreld av slag.

Det visade sig dock inte vara tillräckligt, och när poängen skulle sammanställas kunde det konstateras att Diaz stod som förloraren för andra gången i rad inne i oktogonen. Det tycktes dock inte var den sista gången man fick lägga ögonen på publikfavoriten från Kalifornien, som sade sig vara villig att fortsätta gå ett par kamper i organisationen. När det dock skulle ske var okänt, fram tills nu. I ett inlägg på Twitter tycks Diaz avslöja den månad han önskar återvända till canvasen. Ordet ”december” följs av en emoji på en näve. Även om inlägget är fåordigt, anses det vara informativt gällande Nates planer för resten av året.

Vilken potentiell motståndare som står på menyn för den erfarne MMA-fightern framkommer dock inte. Ett antal personligheter inom UFC har utmanat Diaz sedan hans kamp med Edwards tidigare under året. Möjligen är det en av dem som står i planerna för Nates nästa oktogonframträdande, vilket tycks bli av vid årets slut.