Nick Diaz redo att återvända till oktogonen ”Så snart som möjligt”

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-03-08 18:57

UFC-veteranen och publikfavoriten Nick Diaz säger sig vilja gå sin nästa match i organisationen närhelst det är möjligt. Diaz, som återvände till oktogonen i september 2021 efter mer än sex år av frånvaro, kan tänka sig en kamp i mellanviktsdivisionen.

Nick Diaz vill gå match igen

Det var under UFC 266 den 25 september 2021 som MMA-ikonen och den äldre Diaz-brodern Nick Diaz (26-10, 2 NC) hade sin länge efterlängtade återkomst till sporten. Efter mer än sex år av inaktivitet, ställdes han i en kamp mot en tidigare motståndare i ”Ruthless” Robbie Lawler (29-16, 1 NC). Det blev dock ingen triumf vid hans comeback, då Diaz valde att avsluta matchen tidigt in i den tredje ronden.

Sedan dess har det inte hörts mycket av den annars så frispråkige Nick. Nu har det dock blivit ändring på den saken. I sitt senaste uttalande har den 39-årige amerikanen uttryckt en önskan om att få gå match igen. Han vill även se att det sker så snart som möjligt och säger sig ha varit i kontakt med UFC.

Motståndet som Nick har i åtanke är dock av absolut högsta dignitet i mellanviktssammanhang. Även om han säger sig inte vara intresserad i att möta Jon ”Bones” Jones (27-1, 1 NC), har han andra högkvalitativa fighters i sikte. Enligt Diaz själv, skulle han vilja möta antingen Israel ”The Last Stylebender” Adesanya (23-2) eller den regerande mästaren i mellanvikt Alex ”Poatan” Pereira (7-1). Detta då han vill slåss mot ”det bästa motståndet”.

I’m asking to fight as soon as possible. Not Jon Jones though… something like Israel Adesanya eller Alex Pereira. I always want to fight the best.

Om det blir aktuellt med ett topprankat möte med Nick Diaz i hans nästa oktogonframträdande återstår att se.