UFC 266: Nick Diaz och Robbie Lawler tävlar i mellanvikt

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-09-22 16:51

Den stundande UFC-galan nu till helgen har sett en ändring i viktklasser. Welterviktskampen mellan den återvändande Nick Diaz och veteranen Robbie Lawler kommer nu att äga rum i mellanvikt. Kampen kommer dock fortfarande att ske genom fem ronder.

Diaz vs. Lawler 2 i mellanvikt

Med alla de år som passerat utan Nick Diaz (26-9, 2 NC) i buren, kan det möjligen vara svårt för den nu 38-årige amerikanen att få till det med vikten. Efter att ha suttit vid sidlinjen av sporten under ett längre tag, kommer Diaz att göra ett framträdande under den kommande helgens gala, UFC 266. Där ställs han mot en tidigare motståndare i ”Ruthless” Robbie Lawler (28-15, 1 NC). De två var ursprungligen planerade att gå en kamp i weltervikt. Dock säger uppgifter från MMA-journalisten Ariel Helwani nu att matchen istället kommer att äga rum i mellanvikt.

Anledningen till varför kampen har flyttats upp en viktklass framkommer dock inte. Det är känt att de två slagskämparna inte hade mycket lust till att genomgå den process av viktminskning som låg framför dem inför mötet. Även om såväl Diaz som Lawler tidigare har gått matcher i viktklassen, kan möjligen deras ålderstigna karriärer göra sig påminda när det väl är dags att ställa sig på vågen.

Det skall dock inte vara mer än vikten som ändrats inför sammandrabbningen under lördagsnatten. Planerna på att göra kampen till en tävling på fem ronder består, trots att varken titel eller huvudmatch står på menyn för de två. Förhoppningsvis tillkommer det inga fler ändringar i mötet mellan Diaz och Lawler.