Speltips: Ovisst mellan Tai Tuivasa och Junior dos Santos – se oddsen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-11-26 00:00

På lördag arrangeras nästa UFC fight Night, nämligen 142 i ordningen, i Adelaide, Australien. Precis som den gångna helgens UFC-gala så toppas detta event av vassa tungviktare.

Huvudmatch för galan är nämligen förre UFC-mästaren Junior dos Santos vs talangfulle Tai Tuivasa.

Inte vunnit två raka sedan 2012

Junior, eller JDS som han kommit att kallas, gick senast match i somras då han tog en stabil seger mot veteranen Blagoy Ivanov. JDS har samlat på sig 19 segrar och 5 förluster men är mest känd för sin trilogi mot Cain Velasquez.

Trots att JDS med sina 34 år fortfarande anses vara ung för tungvikten så har han haft en lång och hård karriär på toppnivå. Brassen har varvat vinst med förlust ända sedan 2012 och inte lyckats rada upp två raka segrar på över åtta matcher. Kanske lyckas han med det den här gången.

Tuivasa spås en lysande framtid och har hittills gått rent som proffs. Åtta matcher har nyzeeländaren på kontot varav hans tre senaste har skett för UFC. ”Bam bam” är trots sin starka meritlista kanske mest känd för att fira sina segrar med att dricka bärs ur en sko.

Hans senaste fight blev en tuff affär mot veteranen Andrei Arlovski och är den hittills enda gången som Tuivasa gått till poängräkning.

Hemmaplansfördel för Tuivasa

Den här matchen står mellan två skickliga strikers som båda mer än gärna håller fighten stående. Att båda har knockoutkraft är redan bevisat men om JDS är den mer tekniske av de två så är 25-årige Tuivasa betydligt mer aggressiv.

Eftersom båda tungviktarna har förmågan att kunna avsluta matchen med ett slag är utgången svår att sia om. Om inte annat märks det utifrån hur spelbolagen valt att fördela oddsen i matchen. Rent tekniskt så favoritskapet läggas på JDS, men då får man heller inte glömma att Tuivasa har hemmaplansfördel. Spel på Tuivasa, som ger mer i odds, är därför helt klart värt att lägga en slant på.

Unibet håller dos Santos som favorit till 1.66 medan Tuivasa ger 2.15 gånger pengarna.

Mobilebet håller dos Santos som favorit till 1.71 medan Tuivasa ger 2.10 gånger pengarna.

Betfair håller dos Santos som favorit till 1.66 medan Tuivasa ger 2.20 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips