UFC 288: Marina Rodriguez vs. Virna Jandiroba klar för galan

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-02-23 12:15

En till match har lagts till galan UFC 288 som äger rum i början på maj. Den senaste kampen som anslår sig till  fight-kortet är en drabbning i stråviktsklassen mellan Marina Rodriguez och Virna Jandiroba.

Rodriguez vs. Jandiroba blir av i maj

Tidigare under veckan kunde det rapporteras att den efterlängtade bantamviktstitelkampen mellan mästaren Aljamain ”Funk Master” Sterling (22-3) och den återvändande Henry ”Triple C” Cejudo (16-2) kommer bli huvudmatch under UFC 288. Galan, som är satt att äga rum den 6:e maj, kommer dock ha fler kampen än så att bjuda på.

Ytterligare en matchning som nu bekräftats till tillställningen är en strid i organisationens stråviktsdivision. Det handlar om en brasiliansk inhemsk kamp mellan Marina Rodriguez (16-2-2) och Virna ”Carcara” Jandiroba (18-3). De två kommer båda göra sitt första oktogonframträdande under 2023 under galan.

Rodriguez hade ett blandad år när det kommer till resultaten under 2022. Den nu 35-årige brasilianskan mäktade med att gå två matcher, utav vilka hon enbart fann en vinst. Rankad nummer 4 inför mötet med Jandiroba, är en vinst viktig för att Rodriguez inte skall falla i rankningen.

Hennes motståndare och landskvinna Jandiroba är nämligen rankad nummer 10 i stråviktsdivisionen inför drabbningen den 6:e maj. Hon kommer in i kampen med en seger i ryggen, vilken hon tog i sin enda match under 2022.