UFC arbetar för att få till en titelmatch mellan Weili Zhang och Rose Namajunas

Författare: MMABetz

Publicerad: 2020-09-14 19:54

Stråviktsmästaren Weili Zhang kommer förmodligen att försvara sin titel mot den forna mästaren Rose Namajunas. Dana White säger att de arbetar hårt för att matchen ska bli av. 

Weili Zhang mot Rose Namajunas

Weili Zhang, den regerande mästaren i kvinnornas stråvikt, förväntas försvara sin titel mot den forna mästaren Rose NamajunasDetta enligt UFC:s president Dana White. Han avslöjade UFC:s planer på en presskonferens under UFC Vegas. White gick inte in på några detaljer om titelmatchen, men han kunde i alla fall ge divisionen lite klarhet. När man frågade White vad som väntade för Zhang sa han att de arbetar på det: “We’re working on that right now”. 

När det gällde ett möte mellan Namajunas och Zhang sa han att de vill se en sådan match och arbetar för att den ska ske: “That’s the fight we want to make. So we’re working on it.”

Jedrzejczyk

Vissa trodde att den forna UFC-mästaren Joanna Jedrzejczyk skulle ha fått gå en returmatch mot Zhang. Deras match i mars utnämndes nämligen till “Fight of the year”. Det som talat mot Jedrzejczyk är att hon har förlorat sina fyra senaste titelmatcher och att hon har bett om en stor summa för en returmatch. 

Namajunas verkar ha dykt upp vid precis rätt tillfälle. Förhoppningsvis kommer det inte att uppstå några problem vid de kommande förhandlingarna kring matchen. 

Namajunas 

Rose “Thug” Namajunas, 28, har nyligen vunnit en match mot den forna mästaren Jessica Andrade på UFC 251. Det var en returmatch, då deras första möte ägde rum på UFC 237. Under deras första match blev Namajunas medvetslös efter ett monstruöst slag. Ända sedan dess har Namajunas arbetat för att göra sig förtjänt av en ny titelmatch, för att kunna vinna tillbaka sin titel.