UFC Vegas 18: Komplett genomgång av samtliga fights

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-02-06 01:07

Det har nu gått nästan två veckor sedan förra UFC-galan och abstinensen har kickat in. UFC har hunnit förflytta sig till Las Vegas och Apex Center där galan – med tungviktarna Alistair Overeem och Alexander Volkov i huvudrollen – äger rum. Tolv andra fights är dock inbokade innan huvudmatchen. Låt oss kika närmare på UFC Vegas 18 och försöker hitta galans guldkorn.

Vi tippar samtliga matcher inför galan i Las Vegas

UFC Vegas 18 Apex Arena

Prelims

Ode Osbourne vs Jerome Rivera: Ode imponerade minst sagt inte i sin debut mot den tuffe Brian Kelleher. Kan ha varit debutnerver som spökat. Rivera som är en naturlig flugviktare gick sin senaste match för bara två veckor sedan och flyttar i helgen upp hela två viktklasser. Frågan är inte om han tar sig vatten över huvudet – det tror jag.

Tippar: Osbourne (via poäng)

Spel: –

Timur Valiev vs Martin Day: Valiev  som var obesegrad i 5 fem år förlorade överraskande nog sin UFC-debut i augusti förra året och siktar därför på att återvända till vinnarspåret. Han möter på lördag Martin Day som fortfarande letar efter första vinsten i oktogonen, efter 3 raka förluster. Day tar denna fighten på kort varsel och jag ser inte mycket som talar för att han ska kunna vända på den negativa trenden.

Tippar: Valiev (via TKO i rond 2)

Spel: –

Youssef Zalal vs Seung Woo Choi: Analysen och speltipset hittar du här.

Tippar: Zalal (via poäng)

Spel: Fighten går tiden ut – 1,83 Betfair

Molly McCann vs Lara Procopio: Kvällens fjärde fight utspelar sig i kvinnornas flugvikt. 25-åriga Procopio som imponerade i sin UFC-debut (trots förlust) ska försöka ta ner fighten på golvet mot en motståndare som är väldigt aggressiv och aktiv på fötterna. Tror att ett par nedtagningar från Procopio kommer att räcka för att säkra en vinst via poäng. Kvällens underdog?

Tippar: Procopio (via poäng)

Spelvärt: Procopio via poäng – 3,25 Betsson

Karol Rosa vs Joselyne Edwards: Rosa som vunnit sina två första UFC matcher siktar imorgon på sin tredje vinst i rad. För motståndet står den lovande talangen Edwards som kommer att sikta på att hålla den aggressiva Rosa på avstånd – något hon troligtvis inte kommer lyckas med. Jag håller Rosa snäppet vassare både på fötterna och på golvet.

Tippar: Rosa (via poäng)

Spel: –

Justin Jaynes vs Devonte Smith: Vi hittar här ännu en fighter (Jaynes) som hoppa in på kort varsel. Smith som varit borta från oktogonen i 1,5 år vill tillbaks på vinnarspåret då han oväntat förlorade sin senaste duell. Jaynes är fighter som har kondis som räcker i 5 min och letar under den perioden efter knocken. En sak är säker – någon kommer bli knockad i denna matchen – och Smith som är den tekniskt bättre fightern kommer troligtvis stå för avslutet.

Tippar: Smith (via KO/TKO i rond 1)

Spel: –

Mike Rodriguez vs Danilo Marques: Här hittar vi en typiskt striker vs grappler match där strikern, Rodriguez, är den som håller UFC-nivå. Om ni frågar mig så platsar Marques definitivt inte i organisationen. Mäktar inte Rodriguez med att vinna mot sin motståndare, trots relativt dåligt försvar mot nedtagningar och svag grappling, så har han inget mer i UFC att göra. Vi sållar bort “stolpskotten” här.

Tippar: Rodriguez (via KO/TKO i rond 1)

Spel: –

Huvudkortet

Diego Ferreira vs Beneil Dariush: Dessa två herrar möttes redan för sju år sedan då Dariush segrade via dominans i 3 ronder. Sedan dess har Ferreira som hunnit fylla 36 år (Dariush, 31) hunnit förbättra sin teknik på fötterna och skaffa en grad till på sitt svarta BJJ-bälte. Dariush å andra sidan är på toppen av sin fysiska förmåga och har även han utvecklats – inte minst mentalt – och är sin livs form. Tuff duell mellan två grymma UFC-fighters som nosar på top-5 placering i viktklassen. Tror att Dariush som är den fysiskt starkare fightern upprepar sin bedrift från 2014 och sopar golvet med motståndet i 15 minuter.

Tippar: Dariush (via poäng)

Spel: –

Cody Stamann vs Askar Askar: Vi hittar ytterligare en fight där motståndaren (Askar) hoppat in på kort varsel. Oturen för Askar är att han just fått Stamann som motståndare i sin UFC-debut. Askar kommer inte kunna vinna duellerna varken på marken eller på fötterna, och en knock kommer inte på tal då Stamann aldrig blivit avslutad på fötterna. Det är felra nivåer som skiljer dessa herrar åt.

Tippar: Stamann (via poäng)

Spel: –

Alexandre Pantoja vs Manel Kape: Analys och speltips hittar du här.

Tippar: Pantoja (via submission i rond 1)

Spel: Pantoja – 1,80 Unibet

Michael Johnson vs Clay Guida: En duell mellan två fighters vars bäst före datum har passerat. Trots detta är Johnson den bättre fightern år 2021 som roligt nog alltid hittar ett sätt att förlora sina matcher på – oavsett hur dominant han än är. För att Guida ska han en chans att vinna så måste hans motståndare nästan klanta till det igen. I annat fall så ska detta vara en enkel vinst för Johnson.

Tippar: Johnson (via KO/TKO i rond 2)

Spel: –

Cory Sandhagen vs Frankie Edgar: Legendaren Frankie – som gått ner till bantamvikt –  har mist sagt sett sina bästa dagar i oktogonen. Han har varken kvickheten (som behövs i den lägre viktklassen) eller grapplingen kvar på tillräckligt hög nivå för att kunna utgöra något stort hot i denna duell. Sandhagen är den 11 år yngre fightern som kommer att överväldiga sin motståndare med volym på fötterna och förhindra att Edgar dominerar på golvet.

Tippar: Sandhagen (via poäng)

Spel: –

Alistair Overeem vs Alexander Volkov: Analysen hittar du här.

Tippar: Volkov (via KO/TKO i rond 4)

Spel: Över 1.5 ronder – 1,58. Spelades redan förra veckan (oddset droppade snabbt till 1.50).

FLER NYHETER

UFC Vegas 20: Vi tippar hela galan och väljer ut bettingfavoriterna

Äntligen helg och dags för ytterligare en UFC-gala. Denna gång stundar UFC Vegas 20 med...

LÄS MER

UFC Vegas 19: Resultat – Derrick Lewis knockar Curtis Blaydes

Inatt ägde ännu en UFC-gala rum i Las Vegas, Nevada där vi i huvudmatchen fick...

LÄS MER

UFC Vegas 19: Matchkort och Sändningstider

Denna natt anordnar UFC en gala i högkvarteret UFC Apex i Las Vegas, Nevada. I...

LÄS MER

UFC Vegas 19: Vi tippar hela galan och väljer ut omgångens favoriter

Låt oss blicka framåt mot UFC Vegas 19 som levererar hela 14 matcher. Fyra av...

LÄS MER
More News

RELATERADE ARTIKLAR

UFC Vegas 20: Vi tippar hela galan och väljer ut bettingfavoriterna

Äntligen helg och dags för ytterligare en UFC-gala. Denna gång stundar UFC Vegas 20 med...

LÄS MER

UFC Vegas 19: Resultat – Derrick Lewis knockar Curtis Blaydes

Inatt ägde ännu en UFC-gala rum i Las Vegas, Nevada där vi i huvudmatchen fick...

LÄS MER

UFC Vegas 19: Matchkort och Sändningstider

Denna natt anordnar UFC en gala i högkvarteret UFC Apex i Las Vegas, Nevada. I...

LÄS MER

UFC Vegas 19: Vi tippar hela galan och väljer ut omgångens favoriter

Låt oss blicka framåt mot UFC Vegas 19 som levererar hela 14 matcher. Fyra av...

LÄS MER