Vem bör Ben Askren möta i UFC-debuten? Vi har listat fyra motståndare

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-11-03 00:00

Ben Askren skrev nyligen på för UFC. Men det blev inte billigt för UFC som var tvungna att släppa stjärnan Demetrious Johnson till ONE Championship som Askren hade ett giltigt avtal med. Läs mer om övergången här.

I dagarna kommenterade UFC-presidenten Dana White vem Askren kan tänkas möta. Enligt White så kommer Askren garanterat få ett namn bland topp fem bästa i weltervikten.

MMA Betz har listat fyra potentiella motståndare för 34-åringen.

4.Darren Till

Det är oklart om Till kommer fortsätta sin karriär i weltervikt. Han har länge haft problem med viktminskningen och är faktiskt väldigt stor för viktklassen. Efter förlusten mot mästaren Tyron Woodley tidigare i september medgav Till att han kanske måste byta till mellanvikt. Men om så inte sker kan Askren vara en lämplig motståndare. De båda har ju jabbats en del på Twitter.

3.Nate Diaz

Gamle och gode Nate skulle ju ha mött Dustin Poirier på UFC 230. Men så blev inte fallet. Och Diaz är ju egentligen lättviktare men har genom åren inte gjort hemlighet av att han gärna tar matcher i weltervikt.

Frågan är om detta är en matchning som passar Diaz som inte direkt är känd för att göra bra ifrån sig mot brottare – precis vad Askren är expert på. Även Diaz har Askren skickat utmaning till på Twitter.

2.Khabib Nurmagomedov

Kanske inte den mest troliga motståndaren – men jisses vad det hade varit kul att se Askren och Khabib testa sina egenskaper mot varandra. Khabib tävlar dock i lättvikt och har inte visat intresse för att gå upp ännu. Askren har däremot föreslagit en match i en catch weight på 165 pounds.

Men ska man tro senaste ryktena planeras en eventuell stormatch mellan Khabib och Georges St-Pierre. Läs mer om det här.

1.Georges St-Pierre

Ja, om Khabib ska möta GSP så lär inte denna bli av härnäst men faktum kvarstår att UFC helst av allt inte vill ge GSP en titelmatch direkt då han redan gett upp två bälten tidigare utan att förlora.

Dana White har tidigare sagt att St-Pierre måste gå en match innan han får tävla om bältet en ytterligare gång. En match mellan GSP och Askren hade varit magisk på flera plan. Hur bra står sig egentligen GSP:s brottning mot en elitbrottare som Askren? Bra fråga.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips