Speltips: Rafael dos Anjos underskattas av spelbolagen – se oddsen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-05-14 00:00

UFC fortsätter trumma på. Till helgen har vi UFC Fight Night 152 som går av stapeln Rochester, New York. I huvudmatchen för detta event som arrangeras på Blue Cross Arena så har vi Kevin Lee som tar sig an Rafael dos Anjos.

Första matchen i weltervikt

Denna match blir Lees första i weltervikt. Den 26-årige Las Vegas-fightern har förlorat två av sina tre senaste i lättvikt och eftersom han själv medgett ha sig svårt med bantningen så tar han ett kliv upp. Motståndaren dos Anjos är precis som Lee även han en lättviktare i grunden men brassen har sedan ett par år tillbaka valt att skippa den tuffa viktnedgången och tävla i weltervikt. Detta har dos Anjos gjort ganska bra och är rankad på plats 3.

Lee är en väldigt fysiskt stark brottare som alltid vill driva matchen. Han har otroligt explosiva nedtagningar och kraft i allt han gör. Hans striking har utvecklats ganska mycket på senare år och blivit allt mer komplett. Brassen dos Anjos är även han en fysiskt imponerande fighter, men är mer av en striker och grappler. Stående är det fördel för dos Anjos som har snabbare och fler kombinationer medan Lee är den bättre brottaren.

Väldigt jämn match på pappret

Frågan är vem som kommer orka. Matchen är planerad att gå fem ronder och av det vi sett tidigare så har Lee problem med konditionen. Kanske är detta inte en faktor i och med att han nu tävlar i en högre viktklass.

Spelbolagen favoriserar faktiskt Lee väldigt knappt i den här matchen trots att han gör debut i weltervikt. dos Anjos har förlorat två raka (mot Colby Covington och Kamaru Usman) vilket troligen är det som påverkar oddsen. Båda hans motståndare är dock av yttersta toppklass och ska mötas om bältet inom kort.

Vårt tips är att dos Anjos kommer att vinna den här matchen, antingen på poäng eller teknisk knockout.

Unibet håller Lee som favorit till 1.75 medan dos Anjos ger 2.05.

Betfair håller Lee som favorit till 1.65 medan dos Anjos ger 2.05.

888 håller Lee som favorit till 1.75 medan dos Anjos ger 2.05.

Betway håller Lee som favorit till 1.83 medan dos Anjos ger 1.95.

Betsafe håller Lee som favorit till 1.92 medan dos Anjos ger 1.92

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips