Speltips: Jack Hermansson förlänger vinstsviten mot David Branch

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-03-27 00:00

Nu är det dags igen för ett svensk deltagande i UFC. På lördag väntar UFC on ESPN 2 i Philadelphia, USA. På huvudkortet kommer vi bland annat att få se svenske Jack Hermansson ta sig an veteranen David Branch.

Hermansson har varit ganska framgångsrik sedan intåget i UFC i september 2016. Totalt har det blivit 5 segrar och 2 förluster. 30-årige Hermansson kommer just nu från två raka vinster mot Thales Leites och Gerald Meerschaert. Båda gångerna har han vunnit på avslut. Faktum är att bara en av Jacks samtliga UFC-matcher gått till domslut. Han är med andra ord en ”action”-fighter som går för avslut i alla lägen.

Motståndaren Branch har varit med länge på den här nivån. 37-åringen var som mest framgångsrik för cirka 2-3 år sedan då han höll bältet i numera nedlagda WSOF. Branch har sedan återkomsten till UFC vunnit två och förlorat två. Notera dock att han haft tufft motstånd i varenda match samt att Branch besegrat Thiago Santos – som i sin tur knockade Hermansson för 1,5 år sedan.

Erfarenhetsmässigt är det fördel Branch. Även om Hermansson också har många matcher under sitt bälte (totalt 22) så har Branch tävlat i de stora organisationerna sedan 2010.

Svensken är knapp favorit

Det är en match mellan två ganska kompletta fighters, men båda har sina stora expertis när det kommer till marken. Om Branch är den något mer grapplingsinriktade fightern så lutar Jack mer åt brottningen. Hermansson lär dock inte vara så rädd för vad amerikanen har att bjuda på marken, eftersom han själv visat vid flera tillfällen att hans brottning och kontroll, särskilt på topp, är av högsta klass.

Spelbolagen favoriserar Hermansson i den här fighten. Branch har kommit upp i åldern och har förlorat två av sina tre senaste på knockout. Vi instämmer i att ”The Joker” troligen vinner den här fighten.

Unibet håller Hermansson som favorit till 1.75 medan Branch ger 2.00 gånger pengarna.

Mobilebet håller Hermansson som favorit till 1.80 medan Branch ger 2.00 gånger pengarna.

Betfair håller Hermansson som favorit till 1.72 medan Branch ger 1.95 gånger pengarna.

888 håller Hermansson som favorit till 1.75 medan Branch ger 2.00 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips