TID KVAR:

Curtis Blaydes vs. Junior dos Santos

UFC Fight Night: Raleigh, USA

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

UFC 242: Khabib Nurmagomedov vs. Dustin Poirier slutar innan domslutet

Speltips: Khabib Nurmagomedov vs. Dustin Poirier

 • Spelstopp: 2019-09-07 22:00
 • Odds Spelat: 2019-09-06
 • Match: Khabib Nurmagomedov vs. Dustin Poirier
 • Spel: Går matchen till domslut? Nej 
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • VINST
1.55

Author: Alexander Clausson

Published: 2019-09-06 1:46

De flesta håller Khabib “The Eagle” Nurmagomedov som favorit inför titelförsvaret mot Dustin “The Diamond” Poirier, under UFC 242 i Abu Dhabi. I ett sådant läge är det upp till spelaren att sia i om favoritskapet är för stort eller för litet. Nedanstående ‘breakdown’ ämnar finna lite klarhet i frågan.

Mästaren

Nurmagomedov nedtagningar och framförallt vad han gör efter dessa nedtagningarna tillhör bland det absolut bästa vi har sett inne i buren. Poirier har 69 % ‘take-down defence’ i organisationen men han har tidigare aldrig mött någon av Khabibs kaliber.

Khabibs farliga nedtagningar och dominans på marken har öppnat upp för ryssen att kapitalisera även på sin striking. Mästarens stående game har blivit avsevärt bättre under karriärens gång men det är en  rädsla för nedtagningar, hos motståndare, som har öppnat upp för ett övertag även ståendes. Detta blev en avgörande faktor i Khabibs senaste match mot Conor McGregor och märktes även tydligt i den föregående titelmatchen mot Al Iaquinta.

I matchen mot den ovanstående Iaquinta lämnade mästaren sin matchplan vid flera tillfällen. Att försöka sig på saker som Nurmagomedov inte är 100 % bekväm med kan straffa sig ordentligt mot en motståndare som Poirier.

Interimmästaren

Interimmästaren och utmanaren Poirier har sett ruskigt fin ut i sina senaste matcher och har där kammat hem vinster mot Max Holloway, Eddie Alvarez, Justin Gaethje samt Anthony Pettis. Holloway och Alvarez utspelade sig som övervägandes stående drabbningar, där “The Diamond” höll i taktpinnen. Gaethje har en fin brottningsbas, som han dock sällan använder sig av inom MMA, och även denna match höll sig ståendes. Pettis är väldigt ‘well-rounded’ och har ett intelligent ‘game’ på marken, särskilt från ryggen. Poirier lyckades dock få in ett par nedtagningar mot Pettis, kontrollerade sedan fint på marken och avslutade den tidigare mästaren. Khabib bör därför inte utgå ifrån att han kan styra och ställa som han vill på mattan och vi kan räkna med att Poirier kommer bjuda på motstånd även där.

Poirier har troligtvis snabbare händer än någon av Nurmagomedovs tidigare UFC-motståndare. Det är diskutabelt huruvida “The Diamond” har de tyngsta nävarna men interimmästaren har en mäktig förmåga att hålla i styrkan genom hela sina slagkombinationer. Nurmagomedov har under karriären haft en tendens att ta ett par smällar under en slagväxling, för att sedan gå på en nedtagning, vilket möjligtvis kan visa sig bli problematiskt i ett möte med Poirier.

Tre faktorer som talar för Khabib Nurmagomedov

 • MMA-sportens främsta markkontroll
 • 27 raka segrar med endast en förlorad rond
 • Både amerikanska tränarna och tränarna från hemlandet är på plats

Tre faktorer som talar för Dustin Poirier

 • Snabba och tunga händer
 • Bra psyke/Orädd
 • 3 avslut på senaste 4 matcherna

Slutsatser

I mina ögon har oddsskaparna träffat ganska rätt inför den kommande titelmatchen, sett till spel på vinnare. Om vi tar endera vinnarspel kommer vi, i mina ögon, gå plus minus noll i längden (som bäst).

Däremot har jag hittat ett annat spel som känns lockande. Nurmagomedovs kondition är klart godkänt och den obesgrade mästaren har kapacitet att avsluta matchen under vilken rond som helst. 25 minuter farlig Khabib inne i buren är inte att leka med. Poirier har gått förlorande ur fem proffsmatcher och under tre av dessa blev han avslutad. Tre av sina fyra senaste vinster har han vunnit via avslut. Min bedömning är att matchen kommer ta slut innan tiden går ut, oavsett vilken av dessa kämpar som tar hem segern. Går matchen till domslut? Nej 

För den våghalsiga spelaren har jag ytterligare ett tips. Att Poirier kommer avsluta mästaren står i nuläget på 5.50 gånger pengarna. Ur ett långsiktigt perspektiv ska interimästaren alltså avsluta Khabib en gång var 137e minut för att vi ska få pengarna tillbaka. Min teori är att det skulle ske oftare än så. Dustin Poirier Vinner på avslut: 5.50 gånger pengarna 

Går matchen till domslut? Nej 1.55
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS