Ronda Rousey i smärtsamt obekväma intervjusituationer

Författare: Jaser Davari

Publicerad: 2018-03-28 00:00

Ronda Rousey har ofta kritiserats för hennes sätt att hantera sina motgångar i Oktagonen. Till skillnad från exempelvis Conor McGregor och Dominick Cruz, som rakryggade mötte pressen direkt efter sina förluster, gömde sig Rousey och vägrade svara på frågor. I upptakten till sin första match efter förlusten mot Holly Holm lyckades hon få till en uppgörelse med UFC så hon kunde slippa undan de marknadsföringsplikter som fighters normalt sätt har. Hennes beteende har fått många att ifrågasätta hennes lämplighet som förebild till unga tjejer, något som hon ofta framhållits som.

Efter Rousey lämnade UFC för att satsa på en karriär inom WWE har hon helt bojkottat MMA-media och enbart ställt upp i mainstreamprogram som Ellen Degeneres och sportkanaler som ESPN.

Det har nu snart gått 1,5 år sedan Rousey blev utslagen av den nuvarande bantamviktsmästarinnan Amanda Nunes. I två nyligen gjorda intervjuer blir det dock smärtsamt tydligt att den före detta UFC-mästarinnan fortfarande inte kommit över sina förluster.

Ronda Rousey (12-2) är en pionjär inom kvinnlig MMA. Med en bakgrund inom judo på olympisk nivå dominerade hon kvinnlig MMA i 5 år. Innan sina förluster mot Holly Holm och Amanda Nunes sågs hon i princip som oövervinnerlig. Hon hade då ett rekord på 12-0 med tolv avslut varav 9 av dessa kommit i första ronden.